Abazović zove EU da posreduje, ovo je posljednja šansa

3

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović je zatražio posredovanje Evropske unije kako Crna Gora ne bi došla u situaciju da opozicija bojkotuje izbore. Abazović je, kako je saopšteno, prethodnih dana kontaktirao veliki broj evropskih zvaničnika koje je upoznao sa trenutnom političkom situacijom u Crnoj Gori i zatražio medijaciju „ukoliko žele da se izbjegne scenario Albanije i Srbije u kojima gotovo sva opozicija bojkotuje parlamentarne izbore”.

Iz URA je saopšteno da su predstavnici EU zainteresovani za prevazilaženje političke krize u Crnoj Gori, ali da je „ovo posljednja šansa da se kroz medijaciju i pomoć EU pokrenu hitne reforme, neophodne za održavanje slobodnih i fer izbora u Crnoj Gori“.

Abazović je kontaktirao predsjednika Evropskog parlamenta Dejvida Sasolija, komesara za proširenje EU Olivera Varheljija, izvjestioce Evropskog parlamenta za Crnu Goru Vladimira Bilčika i Tonina Piculu, specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka i druge zvaničnike EU zadužene za evropske integracije Crne Gore.

3 Comments
 1. Traktorist komentariše

  Pa neka bojkotuje, koga nema bez njega se može

  1
  6
  1. Eric komentariše

   Gnjido

   1
   1
 2. Q komentariše

  Sta ce ti EU kad misle isto sto i DPS ? Zovi Pakistance objektivniji su.

  3
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.