Abazović: Uspjeh Univerziteta i države Crne Gore, Regionalni centar za borbu protiv sajber kriminala i za sajber bezbjednost u Podgorici

1

„Čast mi je da vas obavijestim da će sjedište Regionalnog centra za borbu protiv sajber kriminala i za sajber bezbjednost biti u Podgorici. Uspjeli smo u onome što smo pokrenuli 29. marta zajedno sa rektorom Univerziteta Crne Gore, predajući pismo namjere ambasadoru Timonijeu“, istakao je predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan
Abazović.

Nj. E. ambasador Francuske u Crnoj Gori, Kristijan Timonije obavijestio je premijera Abazovića o tome da je Podgorica izabrana za sjedište pomenutog Regionalnog centra, koje će biti u Naučno-tehnološkom parku u Podgorici.

„Veliko priznanje za našu državu i Univerzitet Crne Gore. Izgradili smo povjerenje najvećih saveznika. Crna Gora je zaista lider na Zapadnom Balkanu. Nastavljamo dalje, još snažnije, odlučnije i konkretnije. Radimo velike stvari za našu državu“, zaključio je premijer ovim povodom.

Riječ je o projektu francuskog Ministarstva za Evropu i vanjske poslove koje je u februaru ove godine pokrenulo projekat osnivanja Francuskog centra za ekspertizu bezbjednosti u Jugoistočnoj Evropi, s cilje da Centar bude nadležan za zemlje Zapadnog Balkana.

1 Comment
  1. Zack komentariše

    Za koju regiju,,,Podgoricku,Budvansku…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.