Abazović: Ruši se Đukanovićeva kula od koverata

0

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović smatra da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović treba da podnese ostavku, a ukoliko to ne uradi preuzima na sebe veliki rizik.

–Ostavkom iz moralnih, pravnih i političkih razloga pokazao bi odgovornost prema državi, sebi ali i svojoj porodici. Ako se to ne desi, onda mora biti svjestan da preuzima veliki rizik. Neka mu za nauk budu oni koji su vladali slično kao on, pa su na kraju završili kako su završili. Stoga ga pozivam da uradi nešto najbolje za sebe i Crnu Goru. Da prekine Gordijev čvor i omogući mirnu tranziciju. Crna Gora bi to posebno znala da cijeni, kazao je Abazović.

On smatra da svi moraju izaći na proteste, jer niko ne očekuje da će državne institucije uraditi nešto povodom afere Koverta

–Neki opozicioni lideri su svojim prethodnim djelovanjem kontaminirali proteste kao opciju i stoga je fer da sada pružimo svu pomoć i da podržimo građane, kazao je lider URA.

Abazović je „Vijestima“ kazao da, nakon afere Koverta, sve osim vaninstitucionalne borbe ne postoji kao mogućnost u zarobljenoj državi, i da je vrijeme da na proteste izađu svi.

–Zar bilo ko u Crnoj Gori vjeruje da ovakav parlament, tužilaštvo ili vrh policije može nešto da uradi po ovom pitanju, upitao je on i dodao da se Đukanoviću ruši kula od koverata.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.