Abazović razgovarao sa Đokajem: Važno je da dijaspora ljetnje odmore prevede u Crnoj Gori

1

Dijaspora je višestruko važna za Crnu Goru i potpuno je neistinita tvrdnja da će doći do oduzimanja crnogorskog državljanstva našim iseljenicima, istakao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović tokom zoom sastanka sa članom Gradskog vijeća Njujorka Markom Đonajom.

Razgovarajući o položaju manjinskih naroda u Crnoj Gori, a naročito o položaju albanskog naroda, potpredsjednik Abazović i Đonaj su konstatovali da je loša ekonomska situacija, u opštinama gdje dominantno žive manjine, proizvela njihovo masovno odseljavanje.

Govoreći o dosadašnjim aktivnostima i nastojanjima Vlade Crne Gore,  Abazović je naglasio potrebu i intenciju Vlade za disperzivnijim ulaganjem u opštine, stavljajući akcenat na opštine koje su na teritorijalnom rubu Crne Gore, a koje su godinama sistemski bile zapostavljene.

U tom kontekstu, potpredsjednik je podsjetio da je Opština Ulcinj iz kapitalnog budžeta za prošlu godinu po glavni stanovnika imala ulaganje od oko jedan evro, dok je Opština Gusinje imala oko tri evra po glavi stanovnika, što dovoljno govori o njihovom položaju, imajući u vidu da su druge opštine po glavni stanovnika imale i više stotina eura ulaganja.

Prilikom razmjene mišljenja o dijaspori i načinu na koji Vlada Crne Gore i iseljenici mogu najkonstruktivnije sarađivati, potpredsjednik je iskazao poštovanje zbog pomoći koju iseljenici godinama pružaju Crnoj Gori i istakao da su oni ambasadori Crne Gore u inostranstvu koji dostojno predstavljaju svoju zemlju.

Kada je riječ o prirodnim i turističkim potencijalima opština Ulcinja i Tuzi, Abazović je sa Đokajem razgovarao i o pripremama za ljetnju turističku sezonu i važnosti koju ona u ovom trenutku ima za Crnu Goru, naglasivši da je od izuzetnog značaja da naša dijaspora ljetnji odmor provede u Crnoj Gori.

1 Comment
  1. NIKO99 komentariše

    Neka šiptari ne dolaze u Crnu Goru. Nije ovo Džamahirija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.