Abazović: DPS se nakon 30. avgusta nije interesovala za zdravlje, a sad svakodnevno kukaju

0

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da su sve kritike upućene na račun ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović klasična propagada.

On je, gostujući u Neđelji u petak na A1 TV kazao da Borovinić Bojović “radi vrhunski posao”.

“DPS se nakon 30. avgusta nije interesovala za zdravlje, a sada svakodnevno, sa pravom, kukaju da situacija nije dobra. Pritom njihovi funkcioneri, analitičari i plaćenici podržavaju ljude koji u Tuzima organizuju proteste protiv mjera”, rekao je Abazović.

On je naveo i da se vakcine “ne dobijaju se na način što će neko da pošalje mail”.

“Ili da objavli na Portalu analitika ili CdM da Statis želi da da vakcine. Statis nije jedini čovjek koji se bavi biznisom u cijelom svijetu. To je državni proces i svuda ga vode vlade”, naveo je Abazović.

Potpredsjednik Vlade kazao je da funkcionerima treba smanjiti zarade i taj novac treba dati ljekarima.

“To bi za mene bilo pravedno rješenje”, kazao je Abazović odgovarajući na pitanje da li će podržati izmjene zakona kojima će se uvećati plate radnicima u zdravstvenom sektoru.

Upitan da li su isključivo građani krivi za širenje koronavirusa, s obzirom na nedavnu predaju izbornih lista u Nikšću kada nijedna partija nije poštovala propisane mjere, naveo je da su i oni građani.

“Nisam sebe isključio odgovornosti. Moramo da uložimo napor, naročito u procesu pripreme za masovnu vakcinaciju”, kazao je Abazović.

Na pitanje da li je Opština Tuzi kolateralna šteta naveo je da kada su Tuzi bili u složenoj epidemiološkoj situaciji da se cijela Crna Gora solidarisala.

“Sada na svu sreću oni su opština koja je u prvoj kategoriji, na zelenoj listi, međutim, u Crnoj Gori se dešava suprotan proces, konkretno u Podgorici. Tuzi, Danilovgrad i Bar možda su kolateral jer je u drugim opštinama situacija nešto gora, ali s obzirom na to da je koronavirus ukupna solidarnost države, ne mogu da prihvatim da zbog ugostiteljskih objekata dođemo u situaciju da napravimo klaster, izazovemo vjersku i nacionalnu mržnju, od situacije pravimo politički problem, podnosimo krivične prijave i hapsimo da bi se danas vratili poštovanju mjera”, kazao je Abazović.

Poručio je da će se mjere koje je donio Institut za javno zdravlje striktno pridržavati, a da ko to ne želi da će morati da snosi odgovornost.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.