191. dan: SDT još nije reagovalo na Đukanovićeve mjesečne „harače“ od 300.000 evra

0

Prošao je 191. dan otkako je u medijima objavljena Skaj prepiska između tajnog agenta Petra Lazovića (u međuvremenu uhapšen) i jednog od šefova „kavačkog klana“ Radoja Zvicera, u kojoj se pominje i doskorašnji predsjednik Crne Milo Đukanović (DPS), ali Specijalno državno tužilaštvo (SDT) još nije reagovalo povodom toga.

Naime, „Vijesti“ su 1. jula objavile dio komunikacije Lazovića i Zvicera, u kojoj tajni agent informiše vođu klana da, kako je napisao, „30 godina daju pare Milu“.

„Ne pominji magacin 35-icu. Iz njega smo sve izvukli. Ne pominji Milana Roćena. Pardon, 25-icu. I ne pominji da radimo 30 godina i da dajemo pare Milu lično na ruke. Nemoj kazati da Milu nosimo pare. Milu Đukanoviću lično na svakih mjesec dana 300.000 na ruke da nosi moj striko“, piše u Lazovićevoj poruci upućenoj Zviceru.

Đukanović je demantovao navode iz prepiske, te pozvao nadležne da preduzmu sve istražne radnje i ustanove istinu.

Zbog toga je dva dana kasnije, 3. jula, održana sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost, gdje se diskutovalo o spornoj prepisci koji direktno povezuje Đukanovića sa kriminalnim klanovima.

Navodno, GST Vladimir Novović je sjednici upitan da li će procesuirati Đukanovića, na šta su prisutni dobili čudan odgovor – „vidjećemo“.

Ipak, do danas Đukanović nije dobio čak ni poziv na saslušanje, ako ništa drugo, pa se postavlja pitanje – šta čeka SDT!?

Takođe, poziv nije upućen ni Milanu Roćenu, Đukanovićevom dugogodišnjem savjetniku i partijskom kolegi, kao ni drugim osobama čija se imena, navodno, povezuju sa kriminalnim aktivnostima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.