Zvezdi zabranjen ulaz na Kosovo i Metohiju

Zvezdi zabranjen ulaz na Kosovo i Metohiju

Crvenoj zvezdi nije dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju, pa će utakmica 1/16 finala Kupa Srbije između Trepče i srpskog šampiona biti odigrana sjutra, najverovatnije u Staroj Pazovi. Kosovske institucije oglušile su se o preporuku FIFA, pa Trepča, koja inače svoje mečeve u Srpskoj ligi Zapad igra upravo u Žitkovcu, nije bila u prilici da ugosti najtrofejniji srpski klub pred svojim navijačima.

Crvena zvezda je na Jarinje stigla nešto posle 11 časova, pola sata nakon što na administativni prelaz stigli predstavnici medija. Odmah po dolasku na Jarinje počele su da se pojavljuju informacije da Zvezdinoj ekspediciji neće biti dozvoljen prolaz, a to je zvanično potvrđeno nakon dolaska ekipe Vladana Milojevića, predvođene generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem.

U slično vreme na Jarinju su se sastale i dve grupe Zvezdinih navijača. Jedna koja je stigla sa područja Kosova i Metohije i druga koja je stigla iz centralne Srbije. Njih, negde oko stotinu, pozdravili su igrače srpskog šampiona, koji su se nedugo potom uputili ka Beogradu.

Pre samog povratka u srpsku prestonicu, predstavnicima medija obratio se i Zvezdan Terzić, koji je izjavio da su kosovske institucije ovim gestom pokazale da je sve što rade farsa i laž, kao i da je ovo velika pobeda države Srbije, Fudbalskog saveza Srbije i Crvene zvezde.

Uefa je inače dala preporuku da se dozvoli igranje utakmice, ali da ona nije bila obavezujuća. FS Kosova je bio kategorički protiv i čekala se odluka sa vrha, kojom je na kraju bilo zabranjeno odigravanje meča na Kosovu i Metohiji.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *