Zvezda posle Milana još jača: Ubjedljivo slavili protiv Proletera

0

Ubjedljivo slavlje ekipe Dejana Stankovića protiv sastava Branka Žigića – 4:0

Utakmice, kakva je bila ona na San Siru u četvrtak, sa sobom uvek nose veliku fizičku i emotivnu istrošenost, što je sasvim sigurno ostavilo traga i na sastav Dejana Stankovića, ali je upravo taj meč sa Milanom donio ogromnu dozu zadovoljstva i samopouzdanja Crvenoj zvezdi, što je u okršaju sa Proleterom iz Novog Sada bilo više nego dovoljno da se nadjačaju svi problemi. Srpski šampion je bio dominantan od prvog do poslednjeg trenutka utakmice, postigao je četiri gola i došao do nova tri boda, a mogao je da bude i još ubjedljiviji, da na gostujućem golu u par navrata nije blistao Kristijan Župić – 4:0 (2:0).

Kao što je rekao i pred utakmicu, Dejan Stanković je na teren izveo prilično snažan tim, koji je osvježio sa nekoliko igrača koji su bili odsutni ili nisu bili glavni akteri okršaja na San Siru. Od starta su na terenu bili Milan Rodić, Nemanja Milunović i Veljko Nikolić, baš kao i Milan Pavkov i Njegoš Petrović. Van konkurencije za tim ostali su Italijani Falko i Falčineli, dok je Seku Sanogo odmarao na klupi za rezervne igrače.

Milan Rodić je u prvih 45 minuta jasno pokazao koliko je nedostajao ekipi u revanš meču sa Rosonerima. Bio je u završnici gotovo svake akcije domaćina, baš kao i Milan Gajić na drugoj strani, konstatno je duplirao na boku i ulazio iza leđa protivničkoj odbrani, što je tjeralo igrače Proletera na konstantne. U jednoj takvoj situaciji stigao je i prvi pogodak u 22. minutu, kada je posle Rodićevog utrčavanja i pokušaja asistiranja slobodnom Pavkovu, sopstvenu mrežu zatresao nemoćni Leandro.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.