Zvezda posle 22 godine u Helsinkiju

0

Fudbaleri Crvene zvezde posle 22 godine ponovo igraju u Helsinkiju, s tim da se umjesto tadašnjeg Kupa kupova sada bore za plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Situacija za ovu generaciju je mnogo povoljnija, u Finsku ide s pobjedom od 2:0 u prvom meču, za razliku od 1997. godine kada je Helsinki na svom terenu slavio 1:0, ali je u prijestonici Srbije u revanšu izgubio sa 3:0 uz blistavu partiju tada tinejdžera Dejana Stankovića.

Bez obzira što bi minimalan poraz značio prolaz dalje, o takvom ishodu ne žele da razmišljalju trener Vladan Milojević i štoper Radovan Pankov.

“Došli smo da odigramo utakmicu ne gledajući na pobjedu iz prvog duela. Pristupićemo meču kao da je prvi, Helsinki će sigurno igrati drugačije. Rezultat iz Beograda smo potisnuli, ne razmišljamo o tome. Igramo kao da je jedan meč”, rekao je Milojević, konstatujući da se nijednog trenutka nije opustio i da isto ne dozvoljava svojim igračima.

Identičan stav izneo je defanzivac Pankov, pojačanje ovog ljeta iz niškog Radničkog.

“Sigurno da ne bih potpisao poraz, uz plasman dalje. Nadam se da neće biti nervoze kod nas, čak iako ne krene onako kako želimo. Idemo kao da je 0:0 i na pobjedu. Naš gol svakako rješava svako pitanje”, nada se Pankov.

Utakmica na stadionu Telija 5G arena počinje danas u 18 sati po srednjoevropskom vremenu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.