Zvezda pala u Atini: Povratak u Evroligu obilježili porazom

Zvezda pala u Atini: Povratak u Evroligu obilježili porazom

Crvena zvezda je porazom započela sezonu u Evroligi. Moglo je da bude možda i drugačije, ali je preveliki broj grešaka uticao na to da Panatinaikos podigne ruke u znak slavlja u OAKA arena, a nisu ni Zeleni odigrali nikakav poseban meč. Ipak, uspjeli su da slave sa 87:82.

Utisak je da je Zvezda mogla više večeras, ali je nedostajalo koncentracije i bolje igre prije svega u organizaciji napada. Te malo više raspoloženih igrača i hrabrosti u poslednjoj četvrtini.

Imala je Zvezda nalet u poslednjih 10 minuta, spustila je razliku na šest poena, potom došla na minus četiri na 30 sekundi prije kraja uprkos trojci Nika Kalatesa, ali nije uspjela Zvezda do senzacionalnog preokreta.

Očekivano je Nik Kalates bio pokretačka snaga Zelenih (21 poen), pridružio mu se Dešon Tomas (18 poena), kao i Džimer Fredet, Papajanis je imao dobru rolu, tako da kada se sve sabere domaći tim je imao više raspoloženih igrača večeras.

Zvezdu je vukao Džejms Gist na fantastičan način, pomagali su mu Bili Beron i Stratos Perperoglu, ali je utisak je da je Gist kao vrlo iskusan igrač dao primjer svojim saigračima kako treba da se trudi i igra u crveno-belom dresu.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *