Zvezda na pragu titule: Zagorac skrivio tehničku, Beron to kaznio

0

Treća utakmica, opet tijesna pobjeda domaćina, ali je Crvena zvezda sada na pragu odbrane trona srpskog šampiona, osvajanja pete uzastopne titule i ukupno 20. u klupskoj istoriji. Četvorogodišnji vladar Srbije savladao je Partizan rezultatom 96:90 (22:18, 26:27, 20:19, 28:26) i u ponedeljak će u protivničkom dvorištu pokušati da sezonu zatvori uz duplu krunu.

Kakav način da se završi ovaj derbi! Rade Zagorac, heroj Partizanovog trijumfa u srijedu, skrivio je tehničku grešku na 47 sekundi prije isteka vremena zbog gaženja aut-linije kod Zvezdinog izvođenja lopte, što je Bili Beron kaznio s penala, a onda Kej Si Rivers trojkom kojom je riješio pobjednika!

Partizan je do tog momenta bio u igri, najviše zato što su Aleks Renfro i Nikola Janković nevjerovatnom snagom volje držali ekipu na okupu. Zvezda je trojkom Davidovca na dva i po minuta prije kraja, činilo se, jednom napravila korak ka pobjedi (85:79), a onda uz Beronove poene crte u vjerovatno najnapetijem trenutku, posle faula Nikole Jankovića na šutu za tri poena. Beron je uz podršku s tribina i povike “Bili, Bili” dobio potrebno gorivo kojim je riješio niz s tri hica i Zvezdi doneo kapitalnih 88:83.

Na semaforu je, ipak, bilo još 83 sekunde. Jankovićeva koncentracija popustila je kod sledećeg izvođenja penala, ispustio je oba pokušaja, a onda je skrivio i peti faul kod promašaja Davidovca sa distance, što je pokupio Faje, ali ni on nije bio siguran. A onda je Zagorac, na sudijsku intervenciju, kažnjen! I biće ovo momenat o kojem će se zaista dugo polemisati, kao i kvalitetu suđenja u cijeloj seriji.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.