Zvezda na pobjedu od titule: Dobrić junak, Budućnost izgubila dobijeni meč!

2

Ako Crvena zvezda odbrani šampionsku krunu, imaće potpis Ognjena Dobrić! Noć karijere u najluđoj košarkaškoj predstavi koju smo gledali godinama unazad i pobeda Crvene zvezde za 2:0 u finalnoj seriji – 85:79 (30:17, 25:24, 8:29, 22:9)!

Ovo se ne pamti, Ognjen Dobrić je sa svoje dve ruke spasao Crvenu zvezdu sunovrata u ambis i u minutima kada niko drugi nije mogao, ni smeo da uputi šut ili pogodi nešto, dogodio se levoruki šut iz Knina koji je sa 27 poena rešio drugu utakmicu finala! Ovakav šou pojedinca dugo se nije videlo u finalu Jadranske lige. Utakmica je sama po sebi bila fantastična, za pamćenje, ali je upravo Ognjen Dobrić svojim vanserijskim rešenjima upotpunio doživljaj. Za 31 minut na parketu Dobrić je ubacio 27 poena uz 8/18 iz igre (2/8 za tri), a onda dopisao još pet skokova, tri asistencije, po jednu ukradenu loptu i blokadu, te čak šest iznuđenih prekršaja za ukupni indeks 27!

Teško da je u najkraćim crtama moguće objasniti šta smo sve videli večeras, ali je samo jedno sigurno – Ognjen Dobrić igra košarku života! Imala je Budućnost rezultat 74:65 na šest i po minuta do kraja posle snažnog zakucavanja Vilija Rida, ali onda je polako sve počelo da se okreće u Zvezdinu korist. Dobrić je pogodio težak skok šut, Marko Simonović je zatim ubacio dva slobodna bacanja i onda je počeo Dobrićev “One Man Show“!

Ponovo je Crvena zvezda imala energiju iz prvog poluvremena, pre svega uspela je da povrati smirenost i defanzivnu kompoziciju, gde je upravo Simonović imao strašno važnu ulogu. Kada se podvuče crta, sve to je samo olakšalo posao Ognjenu Dobriću da preuzme odgovornost na sebe i reši utakmicu u Zvezdinu korist! Nastavio je da rešeta kako samo on to zna – posle dvokoraka, pa uz faul Džastina Kobsa na šutu za tri poena gde je sva tri puta bio precizan i na četiri minuta do kraja imali smo utakmicu koja je počela od nule – 74:74. Zvezda se serijom 11:0 potpuno vratila u život.

 

CRVENA ZVEZDA – BUDUĆNOST 85:79
/30:17, 25:24, 8:29, 22:9/

Dvorana Aleksandar Nikolić, Beograd.
Gledalaca: 1.375;

Sudije: Ilija Belošević, Miloš Koljenšić, Milan Nedović.

CRVENA ZVEZDA: Hol 2, Lojd 16 (6as, 5sk), Uskoković 3 (5as), Davidovac 6, Lazić 2, Rit -, Radanov -, Dobrić 27 (5sk, 3as), Simonović 10, Jagodić Kuridža -, Kuzmić 4, Noko 15 (7sk).

BUDUĆNOST: Kobs 14, Ivanović 12, Edžam 12, Šehović -, D. Nikolić 26, Apić -, Mitrović -, Dela Vale 5, Z. Nikolić -, Popović -, Rid 10, Žugić -.

2 Comments
  1. Bogdan komentariše

    Ugasite Bokanovu piljaru.

  2. Mihailo komentariše

    Crna Gora cijela crveno je bijela!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.