Zvezda i Kuzmanović-nije nemoguća misija!

0

Tokom poslednja dva leta trajala su nastojanja generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića da u Beograd dovede nekadašnjeg reprezentativca Srbije Zdravka Kuzmanovića. Čvrst ugovor sa Bazelom, vredan 1.300.000 evra po godini, bio je nepremostiva prepreka da bivši vezista Intera zaigra u tandemu sa Markom Marinom. Kasnije je Zvezdan Terzić pričao da kod Kuzmanovića nije video iskrenu želju da se vrati u Srbiji.

Očigledno, novo leto bi moglo da donese pomak. Srbinu iz Švajcarske ističe ugovor sa Bazelom, što bi mogla da iskoristi Crvena zvezda. Naravno, ako u srpskom šampionu procene da im je posle teškog perioda u karijeri Zdravko Kuzmanović potreban.

O Zvezdi i drugim temama 33- godišnji vezista je pričao u razgovoru za Kurir.

“Slali su mi prijatelji te tekstove i pitaju me da li stvarno dolazim u Zvezdu. Nije nikakva tajna da ceo život navijam za Zvezdu i da mi je porodica zvezdaška, ali nemam ništa što bih rekao na tu temu. Na leto ću biti slobodan igrač, a u fudbalu je sve moguće. Otvoren sam za svaki razgovor”, rekao je za Kurir Zdravko Kuzmanović.

Mnogi su prethodne pokušaje Crvene zvezde gledali kroz prizmu odličnih odnosa Zvezdana Terzića i Zdravka Kuzmanovića. Kao predsednik Saveza Terzić je uspeo diplomatskom akcijom da pridobije momka koji je igrao za sve mlađe selekcije Švajcarske.

“Kako se ne bih sećao. Terza je bio predsednik FSS, došao je u Firencu da razgovara sa mnom i sa ocem. Doneo mi je dres reprezentacije Srbije, rekao mi kako su momci koji igraju dobri i da bi bilo lepo ako bih ja bio prvi Srbin rođen preko koji bi izabrao da igra za svoju zemlju. Iskreno, mene nije ni bilo potrebno da nagovaraš. Čim se završio na naš sastanak, rekao sam tati: ‘Igraću za Srbiju, makar samo debitovao i nikad me posle toga ne pozovu.’ On je bio srećan, ali nisu Švajcarci. Pokušavali su na razne načine da me zaustave, ali došao je onaj debi protiv Finske u Helsinkiju, kada smo pobedili sa 2:0, pa prvi gol u Briselu protiv Belgije… Kao što rekoh, moglo je i više i bolje, ali moram biti zadovoljan”.

U slučaju da zaduži dres Crvene zvezde Kuzmanovića bi na Marakani sačekao stari znanac iz Intera i reprezentacije Dejan Stanković.

“Da, ništa neobično za fudbal. Ako bi se to desilo, prestao bi da bude za mene Deki kapiten, zvao bih ga ‘mister’ i to je to. Nema tu mnogo filozofiranja. Mislim da je u Zvezdi brzo pokazao autoritet i znanje, tako da je već dobio poštovanje koje zaslužuje”.

Kroz težak period je poslednjih sezona prolazio Kuzmanović. Učestale povrede uticale su da ove takmičarske godine odigra samo tri takmičarska meča

“Poslednje dve godine sam se mučio s tetivama. Osećam da nisam baš najmlađi. Imao sam i jednu operaciju. Ništa me više ne boli posle nje. Normalno radim, treniram, pa ako bi nastavilo tako, imao bih još dosta toga da pokažem na terenu”.

Foto: Star Sport

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.