Zvanično: Piksi preuzeo Srbiju!

0

Od danas je zvanično: Dragan Stojković Piksi je novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije!

Zasedao je Izvršni odbor Fudbalskog saveza danas i prihvatio predlog čelnika koji su prethodna dva meseca pregovarali sa Stojkovićem oko njegovog dolaska na klupu Orlova. Očekuje se da tokom nedelje bude i promocija novog selektora.

Međutim, jedno pitanje je ostalo nerešeno do kraja, a tiče se finansija. FSS i Stojković tek treba da utanače kolika će biti njegova plata, a to će zavisiti od njegovog definitivnog dogovora sa kineskim Guangdžuom. Raskid ugovora sa klubom iz Azije je dogovoren, ali je i tu još otvoreno kakav će biti finansijski deo tog aranžmana.

Otegao se malo izbor novog selektora, u prvi mah, posle rastanka sa Ljubišom Tumbakovićem, bilo je najavljeno da će novi strateg biti izabran do kraja 2020. godine. Provejavala su imena raznih kandidata, od Vladana Milojevića, preko Sava Miloševića do Veljka Paunovića, ali na kraju, kada je Stojkovićsam rekao da je siguran da bi odveo Srbiju na Mundijal i da je spreman da preuzme državni tim ako ga svi žele – postao je apsolutni prvi pik.

Potrajali su dva meseca pregovori, ne Stojkovića i FSS-a, koliko Stojkovića i kluba za koji je vezan ugovorom, Guangdžo R&F i napokon je i taj posao doveden do kraja. U srpskoj Kući fudbala su ubeđeni da su izabrali najbolje moguće rešenje, čoveka koji je snagom autoriteta napraviti od Orlova bolji tim, sposoban da se izbori za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

FSS je dao slobodu novom selektoru da izabere saradnike, a kako se nezvanično govori, u stručnom štabu će biti Stevan Stojanović, Bratislav Živković, Žarko Đurović, Marko Perović, Aleksandar Kocić i japanski stručnjak za fizičku pripremu igrača, Katšuhito Kinoši.

Utisak je da je novi selektor izabran u poslednjem trenutku, jer reprezentaciju za mesec dana čeka start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i to odmah okršaji sa dva najveća rivala za prva dva mesta: prvo će Republika Irska gostovati u Beogradu 24. marta, a već 27. dolazi Portugalija.

Dragan Stojković je trenersku karijeru počeo u japanskoj Nagoji 2008. godine, sa kojom je osvojio titulu prvaka države i Superkup, potom je 2015. preuzeo kineski Guangdžo R&F, na čijoj klupi je bio do januara prošle godine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.