Zvanično: Anđušić dolazi u Partizan

0

Dalas Mur je otišao, Partizan je ekspresno reagovao i doveo čini se i kvalitetnije i pride domaće rešenje. Danilo Anđušić se, kao što smo sinoć i najavili, i zvanično vratio među crno-bele potpisavši dvogodišnji ugovor sa beogradskim klubom.

Anđušić tako danas započinje i treći mandat u crno-belom dresu, ali prvi u kojem bi trebalo da bude jedan od vođa tima, jer ovog puta se vraća kao već dokazan igrač, posle sezone u Evroligi u kojoj je kao igrač Monaka u proseku beležio 7,7 poena po meču. U prvenstvu Francuske bio je još bolji – 10,1 poen po meču u ligaškom delu i 8,6 u plej-ofu.

Svestan je i Anđušić da bi sada morao sve da nadoknadi, posebno zato što je po opštem mišljenju Partizanu nedostajao baš on ili neki igrač sličan njemu: domaći as koji zna šta znači crno-beli dres i koji će biti tu da preuzme odgovornost i kada stvari ne idu prema planu.

“Prelep je osecaj vratiti se kući, u klub koji volim, ali i u kojem u dva navrata nisam ostavio trag kakav sam želeo. Verujem da je ovog puta stvarno treća sreća. Sada u zrelim, da ne kažem najboljim igračkim godinama, tu sam da budem deo voljenog kluba i tima Željka Obradovića. Ne želim mnogo da obećavam, i puno da pričam, moje je da radim, na neki način da budem primer mlađima, i da sve što umem stavim u službu tima. Ambicije Partizana su uvek najviše, tako da znamo za šta ćemo se boriti“, poručio je 31-godišnjibek šuter.

Veliko pojačanje za tim Željka Obradovića. Ali tek je početak prelaznog roka, a Partizan su, uz Dalasa Mura, već napustili i Nemanja Dangubić i Rodions Kuruc, dok stručni štab i uprava tek treba da vide – ili su već odlučili, a da javnost ne zna – šta će sa kapitenom Radetom Zagorcem i centrom Matijasom Lesorom, jer su i njima istekli ugovori.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.