Žutom slali jezive slike mučenja: Objavljeni novi detalji o ubistvu desne ruke Jovana Vukotića

0

Fotografije na kojima je, kako se tvrdi, prikazano mučenje i ubistvo Rista Mijanovića (33), za kojeg se navodi da je bio desna ruka vođe „škaljarskog klana“, Jovana Vukotića, ubijenog u Istanbulu 8. septembra prošle godine, objavilo je nekoliko turskih portala.

Prema njihovim navodima, one su pronađene u telefonu Kavčanina Radoja Živkovića Žutog, jednog od 16 optuženih za učešće u Vukotićevoj likvidaciji, uz objašenje da su mu poslate 12. novembra 2020 godine.

Prema njihovim navodima, one su pronađene u telefonu Kavčanina Radoja Živkovića Žutog, jednog od 16 optuženih za učešće u Vukotićevoj likvidaciji, uz objašenje da su mu poslate 12. novembra 2020 godine.

Turski mediji navode da je Mijanović kidnapovan 11. septembra 2020. iz jednog istanbulskog restorana. Potraga za njim je započeta nakon što je njegov advokat podnio prijavu da je njegov klijent nestao. Početkom novembra prošle godine, turski mediji su objavili da je Mijanović zvjerski mučen i zakopan u okrugu Sarijer, gdje se nalazi i vila Željka Bojanića, koju je pretresla turska policija, ali tijelo nije pronađeno, kao ni dokazi o ubistvu. Tada je i uhapšen Bojanić, za kojeg se navodi da je pripadnik „kavačkog klana“ i da je jedan od najvećih narko-bosova u Evropi. Za njim je bila raspisana Interpolova poternica.

Na prvoj od nekoliko fotografija koje su objavili turski mediji, a koje su, kako se tvrdi, uvrštene u dokaze u istrazi koja se vodi povodom ovog slučaja, vidi se kako muškarac, za kojeg se navodi da je Risto Mijanović, sjedi nag na stolici sa vezanim rukama i ustima. Na drugoj je usnimljena Bojanićeva vešernica, a zatim slijedi komentar da su mjesto na fotografijama na kojima su nag muškarac i vešernica, ista prostorija.

Na trećoj i četvrtoj fotografiji u istražnom dosijeu vidi se muškarac kako leži na zemlji sa vezanim rukama i ustima. Konstatovano je da je to mjesto, koje je obloženo plavim i bijelim kamenjem, zapravo jedna prostorija u vili, koja je pokušana da se prikrije bacanjem građevinskog šuta. Portali navode i da je vila detaljno renovirana u avgustu 2021, čime je, kako tvrde, očišćeno mjesto ubistva.

Prema nezvaničnim informacijama, koje su objavili neki turski portali, navodno su prilikom pretrage i prekopavanja bašte vile, policajci pronašli tijela tri žene, za koje se sumnja da su učestvovale u preprodaji droge.

SARADNjA SA SRBIJOM

Turski mediji objavili su da su pojedine fotografije turski istražitelji dobili i od srpskih vlasti.

– U informativnoj bilješci iz Srbije navedeno je da su u fleš-memoriji oduzetoj od Radoja Živkovića (na slici) uvrštene i fotografije Rista Mijanovića – navode portali, upoređujući te fotografije sa onima koje je Tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal uvrstilo u optužnicu podignutu protiv pripadnika klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

 

 

(novosti online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.