Žrijeb za finalni turnir Kupa Crne Gore u petak

0

U petak, 9 .februara u prostorijama Košarkaškog saveza u Podgorici održaće se žrijeb uoči finalnog turnira Kupa Crne Gore za seniore i seniorke, čiji će domaćin biti Tivat.

Finalni turnir biće na programu od 13. do 15. februara, u muškoj konkurenciji nastupiće osam ekipa, a u ženskoj četiri. Prvog dana turnira igraće se mečevi četvrtfinala kod muškaraca, dok su drugog dana na programu polufinalni dueli, a 15. februara igraće se oba finala. Seniorke će se za trofej boriti od 17 časova, a tri sata kasnije počeće finale u muškoj konkurenciji.

Kada su u pitanju košarkaši, među učesnicima će biti tri ekipe iz ABA lige – Budućnost Voli, SC Derbi i Mornar, te četiri najbolje plasirane ekipe iz Prve A lige, a to su prema dosadašnjem plasmanu na tabeli Teodo, Podgorica, Primorje 1945 i Sutjeska, te najbolja ekipa iz Prve B lige, koja će biti poznata prije žrijeba.

Sa druge strane, kod seniorki će nastupiti četiri najbolja prvoligaša – Budućnost Bemax, Podgorica, Primorje i Trebjesa.

Žrijeb će se obaviti u petak u podne, nakon čega će biti održana konferencija za novinare, na kojoj će biti predstavnici timova učesnika finalnog turnira.

Prošle godine, u muškoj konkurenciji, trofej je osvojila ekipa Budućnost Voli, koja je u finalu savladala Podgoricu – 76:67, dok je kod dama, dominaciju nastavila Budućnost Bemax, koje su u meču za trofej lako savladale Herceg Novi (122:54).

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.