ŽPCG: Nepoznate osobe ukrale opremu i pričinile veliku materijalnu štetu na vozu

0

Na vozu 049/050 serije 412-416, jutros oko 4 sata, izvršena je krađa i nanošenje velike materijalne štete od strane nepoznatih osoba, saopšteno je iz Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG).

Kako su kazali, tom prilikom nepoznate osobe pokidale su visokonaponske kablove na vučnim motorima i sanduku gdje se nalazi oprema za elektrodinamičku kocnicu, kao i oštećenja na opremi elektrodinamičke kočnice.

“Oni su izvršili krađu i pored postojanja eksterne zaštitarske službe, odnosno obezbjeđenja, koju ŽPCG angažuje za zaštitu imovine i lica i za šta izdvaja značajna finansijska sredstva”, navode iz ŽPCG-a.

Osim velike materijalne štete koja je načinjena na vozu, indirektna velika šteta je sto taj voz neće biti u saobraćaju i biće potrebno dosta vremena i sredstava da se ovaj elektromotorni voz vrati u vozno stanje.

“Posljedično, obzirom na ograničen broj elektromotornih vozova sa kojima ŽPCG raspolaže, ovaj čin će dovesti i do poremećaja u lokalnom saobraćaju i otkazivanja linija, odnosno potrebe za organizovanjem alternativnog prevoza”, kazali su u saopštenju.

ŽPCG osuđuje ovaj vandalski čin i apeluje na sve nadležne organe da pronađu i procesuiraju počinioce, ističući da ovakvi činovi utiču na bezbjednost i redovitost željezničkog saobraćaja koji služi svim građanima Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.