Zoran Savić sportski direktor Partizana

0

“Već sledeće nedelje ćemo imenovati sportskog direktora. Neću o imenu. Najvažnije je da su se klupska i negova filozofija poklopile”, rekao je juče u razgovoru za Mozzart Sport predsjednik Partizana Ostoja Mijailović i nesvjesno otvorio licitaciju koja bi to osoba mogla da preuzme najvažniju poziciju kada je u pitanju sportski sektor jednog košarkaškog kolektiva, i to najtrofejnijeg u Srbiji.

Nije prvi čovek crno-belih želeo da otkrije ime ni na insistiranje, ali je samouvjerenost u njegovovom glasu otkrivala da je u pitanju neko “veliki”, ko već posjeduje iskustvo u tom vrlo delikatnom poslu.

Pravili su naši klubovi uspješne rezultate van državnih granica u proteklih nekoliko decenija, Partizan je u četiri navrata stigao do Fajnal fora, a 1992. pokorio je Evropu, sa legendarnim Milenkom Savovićem na mjestu sportskog direktora. Srpske ekipe su 13 puta osvajale Jadransku ligu u 18 sezona, FMP je dvaput bio u polufinalu Evrokupa, a Vršac (nekada Hemofarm) jednom. Sve bi to moglo da navede javnost da novog sportskog direktora Partizana traži u tim uspješnim sezonama, odnosno u kancelarijama tadašnjih uprava srpskih klubova.

Međutim, jedan naš čovek, Zoran Savić, bio je idejni tvorac dva uspjeha klubova van srpskih granica, kada je Fortitudo iz drugog plana iznenadio cijelu Evropu i igrao finale Evrolige sa Makabijem (2004). Zatim je od 2005. do 2008. godine, takođe kao generalni menadžer (pozicija koja se u Srbiji često s pravom izjednačava sa ulogom sportskog direktora), postavljao osnove Barselone na putu do evropskog trona 2010. sa Ćavijem Paskvalom kome je kao 35-godišnjaku upravo Savić prvi pružio priliku da sjedne na klupu kontinentalnog giganta….

Kada se čita biografija legendarnog srpskog reprezentativca, računajući i one pasuse iz impozantne igračke karijere, ovakva ideja izgleda, što bi oni sa engleskog govornog područja rekli “too good to be true”. Ali, prema informacijama Mozzart Sporta, klub iz Humske je pred dogovorom sa Savićem, što bi bila još jedna potvrda riječi jedne od trenerskih ikona Partizana Duška Vujoševića da “realnost nije kategorija na koju se osvrću crno-beli”…

Promocija Savića bi prema našim saznanjima trebalo da bude u utorak.

Izvor: Mozzart

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.