Zoom očekuje da će ostati ključna platforma u svakodnevnom životu u 2021. godini

0

Kompanija Zum predviđa da će nastaviti da pokazuje snažne rezultate i u ovoj godini uprkos boljim izgledima za zdravstvenu situaciju posle prethodne u kojoj je ta aplikacija za video konferencije postala glavno sredstvo u profesinalnim, školskim i društvenim životima.

Kompanija predviđa rast prihoda od 42 odsto za ovu godinu, saopšteno je u objavi tromjesečnih rezultata, iako je vjerovatno da će zahvaljujući vakcinama protiv kovida-19 biti smanjena potreba za obrazovanjem i radom na daljinu.

Od februara 2020. do januara 2021. Zum je imao 2,65 milijardi dolara prihoda, osnosno 327 odsto više nego prethodne godine i neto dobit od 672 miliona dolara, u odnosu na 25 miliona u 2019-2020.

„Počastvovani smo našom ulogom privilegovanog partnera i motora za savremeno okruženje ‘rada od bilo gdje'“, rekao je šef kompanije Erik Juan u saopštenju.

Zum sastanci postali su dio svakodnevnog života miliona ljudi.

U posljednjem tromjesečju, u sezoni praznika obilježenoj ponovljenim zaključavanjima i pozivima da se ne organizuju okupljanja Zum je ostvario prihod od 882 miliona dolara (povećanje od 369 odsto), i neto dobit od 260 miliona dolara, u odnosu na 15 miliona dolara u tromjesečju od novembra 2019. do januara 2020.

Krajem januara grupa je imala 467.000 firmi klijenata sa više od 10 zaposlenih.

Akcije grupe skočile su gotovo devet odsto juče posle zatvaranja berze. Investitori su željeli da čuju da kompanija očekuje da će i dalje imati dobre rezultate i da će milioni ljudi nastaviti da koriste njenu platformu za video konferencije za rad na daljinu i praćenje nastave onlajn, prenosi N1.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.