Zogović poručio SDP-u: Ne pozivajte se na Sv. Petra Cetinjskog, nego na vaše političke očeve Sekulu i Mila

0

Nakon saopštenja SDP-a u kome tvrde da je  je poslanik DF-a Milun Zogović politički poslušnik Beograda, on u reakciji tvrdi da to što neko ne mrzi Srbiju i Beograd ne znači da ne voli Crnu Goru.

“Nikada nije bilo lakše, a ni teže reagovati. Lakše  jer za dvije ipo decenije  političkog bitisanja gotovo da nema svijetle tačke u vašem djelovanju. Teže,  jer odakle početi? Da se bar samo Predlog Zakona o lustraciji nije zaturio po fiokama tadašnjeg predsjednika Skupštine, Đukanović bi se još 2007 godine skinuo sa grbače naroda. Ali čemu služe čuvari trona. Jedno je sigurno, titulu najboljeg političkog batlera šefa režema  decenijama vam nije mogao niko ugroziti sve dok je nije preuzeo vaš nekadašnji partijski drug i kolega. Probajte za baštovana”, saopštava Zogović.

“Nemojte se samo pozivati na Sv. Petra Cetinjskog. Vi sa njim nemate nikakvih dodirnih tačaka. Pozivajte se na vaše ideološke i političke očeve Sekulu Drljevića i Mila Đukanovića i naravno na sebe same. Nastavite da branite lik i djelo Mila Đukanovića  pa će možda  Ivan  Brajović makar u pauzama pusti poslanika Ranka Krivokapića da predsjedava Parlamentom. Savezni poslanik u skupštini SRJ i SCG Krivokapić očigledno je  pasionirni ljubitelj DR Vojslava Šešelja, cim ga svako malo pominje i citira. Pošto ne pripadam toj ideologiji, nijesam imao prilike da upoznam gospodina Šešelja, ali ako se to desi rado ću mu prenijeti  pozdrave od njegovog najvećeg prikrivenog fana iz Crne Gore poslanika Ranka Krivokapića”, navodi se u saopštenju Zogovića.

Zogović tvrdi da SDP mora promijeniti matriu, jer mantra o odbrani države, domaćim izdajnicima, neprijateljima i stranim plaćenicima je duvanje u prazno.

“Prevazidjena baš kao i vaša podanička politika”, tvrdi Zogović.

“Džabe sanjate  da treba da se selimo i da smo nečija dijaspora. Ne gospodo, mi smo Crna Gora i svejedno nam je da li se to vama manje ili više sviđa.  Nećemo dozvoliti da otmete i pokatoličite naše svetinje što vam je očigledno krajnji cilj. I nikada se nećemo odreći Crne Gore koju su stvarili  i odbranli naši preci. Odbranili  od svih okupacionih pokušaja vaših ideoloških predaka. To što ne mrzimo Beograd i Srbiju ne znači da ne volimo Crnu Goru. Savjetujem i vama da manje mrzite”, navodi se u saopštenju.

“Manite se lakejske logike koja ne vjeruje da postoje pošteni ljudi jer sve mjeri sopstvenim kalupom. Ima života i bez mandata i kanabea, koji su izgleda jedina svrha vašeg bavljenja politikom i koje nikako da prežalite, pa vam se i kod drugih priviđaju vaše zebnje i stresovi”, navodi se u saopštenju.

“Ne pomažite stvaranju  suludog ambijenta odbrane države od  sopstvenog naroda. Ili nastavite da branite lik i djelo odlazećeg diktatora i u skladu sa tim dijelite njegovu političku sudbinu. I jedno i drugo ne biva. Na svu sreću vaša politička bitnost jednaka je snazi ideje koju zastupte i tako će i ostati. Drago mi je ako sam uspio nešto da pomognem iako ste očigledno odabrali put kojem nema pomoći”, zaključuje Zogović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.