Zogović: Medenica nije “džogirala” uprazno oko premijerovog majbaha

0

Davanjem trećeg, partijskog mandata Vesni Medenici, iako Ustav izričito propisuje da jedno lice na toj dužnosti moze biti birano najviše dva mandata, crnogorsko pravosuđe je dokazalo svoju, zarobljenost, pristrasnost i zavisnost od izvršne vlasti, saopštio je danas poslanik Demokratskog fronta (DF) Milun Zogović.

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica danas je jednoglasno ponovo izabrana na tu funkciju.

“Načelo podjele vlasti u praksi više ne postoji. Izborom Medenice i formalno je ukinuto sudstvo kao nezavisna grana vlasti. Posebno je apsurdno očekivati nezavisan i nepristrastan rad, a još manje pravnu zaštitu od sudija koji su spremni da po naređenju sa dvora sahranjuju nase pravosuđe. Da ne govorimo o etici i profesionalnom moralu, ljudi koji su digli ruku za ovu odluku pretvarajući se u moralne i profesionalne liliputance”, istakao je Zogović.

On je dodao da je posebno opasno, kidanje pravnog kontinuiteta političkim makazama kada je god potrebno neustavno i protivzakonito produžiti ili dati nove mandate provjerenim partijskim kadrovima.

“Tako je urađeno i sa kandidaturom Filipa Vujanovića, zakon je kršen i prilikom izbora predsjednika sudova, nekih čak i po osmi put, a kada je treći izbor Medenice u pitanju brutalno se ignoriše Ustav. Ovaj izbor je potvrdio da Vesna Medenica ne “džogira” uprazno oko premijerovog majbaha, vješajuci se o retrovizore prije zaustavljanja, i da se trud ipak isplati, pa čak i po cijenu potpunog urušavanja države i prava. Da ne govorimo o bilo kojoj vrsti kredibiliteta članova nelegalnog Sudskog savjeta koji su se ovakvom odlukom po ko zna koji put progesionalno samosahranili.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.