Značenje erotskih snova

0

Prema doktorki Filis R. Koč-Šeras, kliničkoj psihološkinji i autorki knjige „The Dream Sourcebook“, važno je razmisliti o tome kako se osjećate zbog samog sna prije nego što prebrzo donesete zaključke na javi.

„Budite oprezni kada preuzimate tuđu interpretaciju značenja vašeg sna. Razmislite o svonjim osjećajima i asocijacijama na događaje i likove, a zatim vidite kakvu poruku oni mogu imati za vas“, kaže ona.

Ovo je šest uobičajenih snova o seksu, ali i njihova značenja.

Snovi o varanju partnera

Snovi o varanju partnera mogu značiti dvije stvari. Suočavate se s određenom krivicom (ali ne nužno zbog varanja) ili doživljavate neku ponovnu potvrdu strasti koju imate s partnerom. Ako ti snovi o varanju iskoče prije vašeg venčanja (što je uobičajeno), to predstavlja novost vaše seksualne strasti. Dakle, ne morate da se brinete kada snovi o seksu uključuju vašu nevjeru.

Snovi o partneru koji vas vara

Postoji velika vjerovatnoća da snovi o vašem partneru koji vas vara znače da ste u bunilu, da se osjećate zapostavljeno ili da vam na neki način treba pažnja. San o partnerovoj prevari takođe može odražavati probleme unutrašnjeg samopoštovanja i povjerenja. Razmotrite kontekst situacije i osjećanja koja imate u snu. Ovo su tragovi značenja seksualnog iskustva za vas.

Snovi o seksu sa slavnom osobom

Ko nije sanjao san u kojem vodi ljubav s nekom slavnom osobom? Iako je potpuno bezopasno sanjati seks s nekim koga vjerovatno nikada nećete ni upoznati, ako sanjate da imate seks s poznatom osobom, to može značiti da imate intenzivnu želju da budete uspješni i prepoznati po tom uspjehu. Uglavnom, i vi želite biti zvijezda!

Snovi o orgazmu

Sanjati da doživljavate orgazam nije previše loše jer simbolizuje „elektrizirajući završetak nečega“. Snovi o orgazmima takođe mogu značiti da vam jednostavno treba da vodite jubav u stvarnom životu ili da prebrodite sve nedostatke s kojima se možda suočavate u svom seksualnom životu. Ako je to slučaj, razmislite o tome da se posavjetujete sa seksualnim terapeutom u stvarnom svijetu.

Snovi o seksu s osobom istog pola

Ako ste heteroseksualni i sanjate seks s osobom istog pola, postoje dva moguća značenja za to: ili to znači da istinski volite sebe i imate snažan osjećaj samoprihvatanja ili potpuno suprotno, da imate nesigurnosti u svoju muškost ili ženstvenost. Razmotrite osobine osobnosti vašeg seksualnog partnera u snu. Da li biste mogli više da koristite ovu osobinu u svom životu?

Snovi o seksu sa šefom

Iako možda mislite da je to neka vrsta potisnute seksualne želje za šefom, ovaj san predstavlja želju za kontrolom, autoritetom i snažnim osjećajem moći. Želite da budete šef u svom stvarnom, budnom životu.

(Klix.ba)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.