Zlatar i zaposlena kod Aca Đukanovića pred sudom 27. aprila

0

U Višem sudu u Podgorici za 27. april zakazan je početak suđenja Ani Pešukić, koja se tereti za dvije teške krađe nakita i umjetnina ukupne vrijednosti 340.931,27 evra, pišu Vikend novine.

Prema navodima optužnice, ona je radila u porodičnoj kući Aca Đukanovića, odakle je, kako tvrdi tužilaštvo, otuđila pomenute predmete.

Pred sutkinjom Suzanom Mugošom naći će se i izvršni direktor firme “Fin Gold” iz Podgorice Filip Ralević, kojem se na teret stavlja teška krađa putem podstrekavanja i zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju.

Podsjetimo, oni su oslobođeni od optužbi za stvaranje kriminalne organizacije.

Na ročištu za kontrolu optužnice, Pešukić je navela da je u postupku istrage detaljno opisala krađu nakita, ističući da je djelovala kao pojedinac nikako kao pripadnik neke kriminalne organizacije. Tom prilikom je navela da je bila u kući kada je krađa otkrivena.

“Da sam član bilo kakve kriminalne organizacije, pobjegla bih. Imala sam razlog da napustim to mjesto, što nijesam učinila”, navela je ona.

Drugom tačkom optužnice, Filip Ralević se tereti da je podstrekao Pešukić da iskoristi povjerenje porodice Đukanović i iz ormana njihovog stana otuđi veću količinu zlata, nakita, zlatnika, ručnih satova od zlata, vrijednosti 331.500.27 evra.

Trećom tačkom optužnice Pešukić se tereti da je iz stana, Gabrijele Đukanović u više navrata oduzela dvadeset umjetničkih slika, četiri ukrasne porcelanske zdjele, skupocjena vina, ukrasne pepeljare, pozlaćene i kobaltne, i tri dječija novčanika sa novcem od 995 evra, sveukupne vrijednosti 9.431 evro.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.