Živković: Uprkos svim napadima i dalje smo najjača partija u Crnoj Gori

0

Iako je DPS dugo godina u opoziciji u Beranama, kao i nepravedno van vlasti, ima izuzetno jako jezgro podrške, što neka druga partija ne bi uspjela, istakao je predsjednik te stranke Danijel Živković i izrazio zahvalnost tamošnjim aktivistima na predanom radu.

Na Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS Berane birao je članove Opštinskog odbora. Konferenciju je otvorio predsjednik Demokratske partije socijalista, Danijel Živković.

“Četiri godine smo u opoziciji i na državnom nivou, ali smo ipak uspjeli da sačuvamo relevantnost i da odgovorimo izazovima, nakon 30 godina vršenja vlasti. Bez obzira na sve realne poteškoće koje su nerijetko uključivali i revanšizam, medijski, politički i pravosudni progon i dalje smo na nogama, i to kao najjači politički subjekt u Crnoj Gori. Upravo iz tog razloga je važno izabrati prave ljude na ključnim pozicijama u opštinskim partijskim tijelima”, naveo je.

To su, kako je istakao Živković, ljudi koji će u narednom četvorogodištu biti najistaknutiji predstavnici naše politike i koji će na pravi, vjerodostojan način artikulisati njene interese.

Živković je podsjetio da DPS pravi promjene u svojoj politici i u partiji, ali ne da bi se bilo kome prilagodili, već zato što smo svjesni da bolja i uspješnija DPS znači bolju i uspješniju Crnu Goru.

“Poznato je da smo krenuli u proces reforme partije i prvi u Crnoj Gori neposrednim putem izabrali partijsko rukovodstvo. Na ovaj način postavili smo novi politički standard unutar jedne partije”, kazao je on.

On je istakao da je, bez obzira na previranja na državnom nivou, za lokalne samouprave bitno da se na adekvatan način posvete unapređenju kvaliteta života svojih građana, što je njihov primarni zadatak.

“U tom smislu, svi politički subjekti dužni su dati svoj doprinos razvoju lokalnih zajednica. Berane je grad koji, nažalost, ima obilje neiskorištenih resursa koji bi mogli biti stavljeni u funkciju boljeg života Beranki i Beranaca. To je grad koji je pokazao da je suživot građana različitih vjera, nacija i političkih opredjeljenja moguć. Budući da oko toga nema sporenja, treba što prije preći na konkretan rad, Berane mora dodatno iskoristiti svoje bogate turističke potencijale, privući nove domaće i strane investicije, realizovati projekte koji se naročito odnose na unapređenje saobraćajne i komunalne infrastrukture… To su teme oko kojih ne može i ne smije biti neistomišljenika”, naveo je on.

U tom smislu, Živković se osvrnuo na stanje javnih finansija, podsjetivši da će uskoro država biti zadužena dvije milijarde eura, ali da se ovaj novac, nažalost, nije na adekvatan način iskoristio.

“Od pomenutog novca nije realizovan niti jedan kapitalni projekat. Novac je, nažalost, opredijeljen za ispunjenje predizbornih obećanja, povećanje plata i penzija. I da ne bude dileme, DPS zdušno podržava poboljšanje standarda svih građana Crne Gore, ali to poboljšanje mora biti zasnovano na realnim i održivim osnovama. Jer, kad ne budemo više mogli da se zadužujemo znate i sami kakav nas scenario čeka”, istakao je on podsjetivši da je slično stanje i u drugim oblastima – obrazovanju i zdravstvu.

Živković se osvrnuo i na koalicioni kapacitet DPS-a, podsjetivši da je ova partija u prethodnom periodu pokazala da jedina na crnogorskoj političkoj sceni može da obezbijedi stabilnost.

“Zato moramo još vrijednije raditi da se što prije vratimo na vlast”, zaključio je Živković najavljujući intenzivan terenski rad, obilaske opštinskih odbora od strane partijskog rukovodstva i razgovore sa simpatizerima i članovima partije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.