Živković sa Cetinja: Spajić će uraditi gore stvari od Abazovića, želi finalni obračun sa Crnom Gorom!

0

Na opštinskoj izbornoj konferenciji DPS Cetinje birao je članove opštinskog odbora. Konferenciju je otvorio predsjednik Demokratske partije socijalista, Danijel Živković.

Živković je govorio o radu DPS Cetinje, te izrazio uvjerenje da će već na narednim izborima DPS biti dio vlasti. “Radimo na suštinskim i sveobuhvatim reformamama i zato smo uvjereni da dobri rezultati ne mogu izostati. Danas, nažalost, u Crnoj Gori građanske i evropske snage su u manjini, a većinu čine nacionalisti i populisti.

I kada je oformljen GP URA tada smo upozoravali da je to partija osnovana samo da bi dio suverenističkih glasova prenijela na tas nacionalizma. U to smo se uvjerili nakon 30. avgusta, kada je lider te partije pošao u koaliciju sa nacionalistima“, saopštio je lider DPS-a.

Živković je istakao i se ista situacija danas dešava i sa PES-om.

„PES je takođe u čvrstom zagrljaju pogrešne politike. Završiće isto onako kako je završio Dritan Abazović. I svaka naredna politika koja uđe u koaliciju sa nacionalistima samo da bi po svaku cijenu bili vlast nastavice sa svadjom i nesporazumima. Pogledajte strukturu ljudi koji danas predstavljaju vladajuću politiku. Ministar Ivanović prije 5-6 godina je imao jedne izjave o NATO savezu, a onda je evoluirao u najvećeg pobornika NATO saveza. Sjetite se izjava Andrije Mandića da treba otkopavati oružje sa planom da se destabilizuju prilike u Crnoj Gori”, podsjetio je Živković.

“Kada smo mi bili na vlasti nije se tako lako moglo obračunati sa Crnom Gorom. A šta se desilo poslije toga? Sjetite se borbe za Nikšić, koja je vođena iz Beograda, preko Pinka i Happy-ja, vođena novcem iz crnih fondova. Mislite li da se sa tim možete boriti ravnopravno? Pa ipak nije pukla kičma građanske Crne Gore, nastavili smo dalje“, kazao je Živković.

On je upozorio i da se aktuelni premijer sprema da uradi, kako je rekao „i gore stvari“ od prethodnog.

„Milojko Spajić se priprema da uradi možda i gore stvari, nego Dritan Abazović. Abazović je prodao, potpisivanjem Temeljnog ugovora, duhovno i sakralno nasljeđe Crne Gore, a Spajić bi finalno da se obračuna sa Crnom Gorom, da potpiše sporazum  i omogući dvojno državljanstvo”, kazao je Živković, naglasivši da dok je na čelu DPS nikada neće dozvoliti da ova partija uđe u bilo koju trulu koaliciju koja će značiti smaknuće Crne Gore.

“Na sve što se dešava u našem društvu treba odgovoriti i u Skupštini i van nje, pa koliko god da nas ima. Parcelizacija opozicione političke scene je nešto što je smišljeno u Beogradu. Otupiti ili oslabiti jak građanski otpor da bi se na kraju došlo do onoga što su zacrtali. Otuda i stalno insistiranje  da je jedino bitno kakav nam je životni standard, sve druge teme iz bezbjednosti, zdravstva, obrazovanja nisu vazne. Tom pričom anasteziraju dio javnosti dok ne završe svoj posao. To nikako nećemo dozvoliti”, istakao je Živković. “Mrcvare nas sa svojim neslogama, obmanama i ucjenama. Kad dođu do vlasti ne znaju šta će sa njom.

Primjer Podgorice, za godinu dana nema dogovora i razgovora. U Beranama ista stvar. U Tivtu isti problem. U Budvi ne mogu da se dogovore oko vlasti. Njihova mjera demokratije je takva da možemo očekivati da se ubuduće sjednice lokalnih parlamenata održavaju uz prisustvo naoružanih lica koja će sugerisati odbrnicima šta treba da glasaju”.

“Mi moramo skinuti odijela i ići u svaki grad, razgovarati sa ljudima. Mi smo se odlučili za  suštinsku reformu i suočavanje sa greškama. Inovirani program DPS će doprinijeti toj borbi, ponudićemo nešto novo i drugačije. Institucijonalna nadogradnja, temeljna reforma bezbjednosnog sistema, reforma obrazovanja, sistema zdravstva, ekonomski program. Sve ovo biće zasnovano na zdravim i realnim osnovama. Naučili smo lekciju, moramo popraviti sve slabe tacke sistema”, zaključio je Živković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.