Živković: Prekidanje premijerskog sata je mjera odnosa prema nekulturnom ponašanju premijera

0

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i poslanik Danijel Živković saopštio je da je njihova partija poslala jasnu poruku i premijeru i parlamentarnoj većini da je “nepoštovanje crnogorskih institucija nedopustivo”.

– Ovo je mjera odnosa prema nekulturnom ponašanju premijera, prekidanje premijerskog sata jasan je odgovor na nepoštovanje institucija koje traje skoro godinu. DPS poručuje da su ovo crvene linije preko kojih nećemo prelaziti. Pokazali smo konstruktivnu ulogu, ali kada neko namjeri da ponižava poslanike i građane odgovor će biti ovakav – kazao je Živković.

DPS će, dodaje Živković, nastaviti sa današnjim zasjedanjem.

– Što se tiče poruke URA-e da smo pomogli Spajiću, tu nemamo poseban komentar. Ne treba komentarisati Abazovića i Spajića koji su blizanci po načinu na koji se odnose prema institucijama. Premijer može doći kada se mi dogovorimo, a ne tako što ćemo ga mi čekati da dođe na sjednicu – smatra Živković.

Šef poslaničkog kluba Andrija Nikolić rekao je da je prije deset dana poslata poruka da bi bilo bolje da premijerski sat bude zakazan za ponedjeljak, a ne za subotu.

– Da li je uopšte pristojno da nas Spajić obavještava u petak veče da sjutra ujutru neće biti premijerskog sata? Građani zaista ne zaslužuju ovakvu vladu i ovakvog premijera – zaključuje Nikolić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.