Zenović: Đukanović nikad nije živio od plate

0

Po već ustaljenoj praksi, nakon što Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) baci udicu podjela i u javnosti sve goreće socijalno-ekonomske probleme stavi u drugi plan, a u prvi izbaci nadgornjavanja ko je veći Crnogorac, a ko je veći Srbin, od ministarke Pribiliović nam stiže ekskluziva u vidu Predloga zakona o Predsjedniku Crne Gore, saopštio je danas Đorđe Zenović, odbornik Demokratske Crne Gore u Skupštini opštine (SO) Budva.
Zenović je kazao da je interesantno da na zvaničnom sajtu Vlade sa poslijednje sjednice nedostaje tekst konkretnog Predloga, pa se javnost mora zadovoljiti samo onime što je ministarka iznijela.
“Uzimajući samo izneseno na konferenciji, dovoljno je da se zaključi šta je stvarna namjera takvog jednog akta. Sa jedne strane, namjera je da se taj Predlog zakona provuče i usvoji u Skupštini prije čina inauguracije Mila Đukanovića, jer se akt nije pravio za potrebe Filipa Vujanovića definitvno. Samim tim bi Milo Đukanović stekao pravo da po okončanju mandata ode u penziju sa pozicije slične onoj na kojoj je odradio i pripravnički staž – pozicije visokog funkcionera. Naravno, eventualna i sve izvjesnija nova vlast sačinjena od sadašnje opozicije i ukoliko ukine jedan takav akt, Đukanović bi se pozivao na stečeno pravo. Javnost najviše polemiše oko iznosa sredstava koje će počasni Predsjednik dobijati mjesečno, ali to nije svrha donošenja ovog akta. Đukanović ne živi niti je ikada živio od plate. Namjera se krije u onome što ne vidimo, jer tekst Predloga nigdje nije objavljen, a opravdano sumnjam da se stvara pozicija da se u moru raznih benefita, priviliegija i prinadležnosti koje će se omogućiti počasnom Predsjedniku, nađe i doživotni imunitet od krivičnopravnog gonjenja. U tome i jeste sva suština ovakvog akta. Međutim, što je najsmješnije, on će time možda i spasiti sebe, ali neće i one koji mu pripremaju i usvajaju ovakva akta i koji mu aplaudiraju iz prvih redova na konvencijama”, istakao je Zenović.
Po njegovim riječima, sa druge strane, Đukanović i Vlada šalju jasnu poruku da su u panici i da vide da se bliži kraj njihovog apsolutizma.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.