Žene sa ovakvim muškarcima ne bi smjele da ulazite u odnose

0

Stiven Ing, psihoterapeut i savjetnik za odnose sa tridesetogodišnjim iskustvom, otkrio je u svojim kolumnama za Psichology Today sa kakvim muškarcima žene nikada ne bi smjele da izlaze.

Ing smatra da mudre žene neće birati muškarce koji ih ne doživljavaju kao ravnopravan pol i one koji nisu spremni da pričaju o seksu, otkrio je u prve dvije kolumne. U trećoj, on je istakao još jedan savjet: „Nikada ne izlazite sa muškarcem koji ne može da se posveti vezi bez zlostavljanja.

„Ako pogledate oko sebe, vidjećete mnogo nasilnih veza u kojima definitivno ne želite da završite. Skoro svaka zlostavljana žena (ili muškarac) je započela vezu sa nekim ko je izgledao savršeno, apsolutno divno, sve do iznenađenja došlo i zlostavljanje je počelo. Ne mislimo odmah na fizičko zlostavljanje, može da počne suptilno, na primjer od komentara da je vaš ukus za muziku odvratan.“, tvrdi Ing, a prenosi Index.

Fizičkom zlostavljanju često prethodi verbalno, ali može da prethodi i neverbalno zlostavljanje (prezirni pogledi, prevrtanje očima, ljutito duvanje, okretanje leđima dok osoba priča i sl.).

Neverbalnom ponašanju prethodi nastojanje partnera da uspostavi dominaciju i moć. Tako će, na primjer, u diskusiji reći: „Kada mislim da se neko ponaša kao kučka, u redu je da ga nazovem kučkom“. Nije vama rečeno, pomislićete, pa zašto da se vrijeđate.

Ali ovakvi razgovori su veoma važni jer vašem budućem partneru daju do znanja da je pod određenim uslovima zapravo u redu biti nasilnik. Ovo ponašanje je opravdano u njihovom umu, pa će to učiniti kada osjete potrebu da vas nazovu kučkom. Ovakav način razmišljanja zanemaruje činjenicu da zlostavljanje znači i ophođenje prema ljudima s nepoštovanjem.

Ideja ulaska u vezu zasniva se na ideji da se osjećate bezbjedno. Trebalo bi da možete da dišete. Ne smijete se osjećati zlostavljano. Ako ste napravili pogrešan izbor, ili ste završili u vezi sa takvom osobom, ako nema promjena, izađite iz veze i poradite na tome da naučite da bolje prepoznajete znake zlostavljanja kako se to ne bi ponovilo.

(Espreso)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.