Zeleno svijetlo iz Evrope: Međunarodni istražitelji kreću na Petra Ivanovića, zbog malverzacija oko para iz Emirata!

1

Međunarodni istražitelji prikupili su dokumentaciju o malverzacijama vezano za novac iz Razvojnog fonda Abu Dabija, a na njihovom spisku je i Petar Ivanović, budući savjetnik predsjedika Crne Gore, poslanik DPS-a i bivši ministar poljoprivrede, otkriva Borba.

Osim njega, predmet provjera su i neki biznismeni, a među njima je i Dragan Brković.

Sva dokumentacija se odavno nalazi u rukama inostranih istražitelja, jer je oštećena strana iz inostranstva, pa nijesu imali povjerenja u rad crnogorskog tužilaštva.

Ivanović i ekipa su pod sumnjom, o čemu je Borba prva pisala, da su zloupotrijebili novac iz pomenutog fonda koji je bio predviđen za razvoj poljoprivrede i da krediti koji su uzeti nijesu ni vraćeni, odnosno, da nijesu namjenski ni potrošeni.

Pomenuti Fond je trebao da da 50 miliona dolara, ali kada su vidjeli da sve nije po zakonu, odnosno, da se gubi trag za preko 10 miliona dolara koje su povukle neke kompanije iz Crne Gore, uz amin Petra Ivanovića, odlučili su da ostala sredstva povuku.

Istraga je otvorena u inostranstvu, jer oštećeni nijesu imali povjerenja u domaće pravosuđe. Potvrđeno nam je da je prikupljeno dovoljno dokaza za procesuiranje i da će javnost uskoro o svemu biti obaviještena.

Ministarstvo poljoprivrede je 2015. godine, u saradnji sa Razvojnim fondom Abu Dabija i crnogorskim Investiciono razvojnim fondom (IRF), objavilo javni poziv za kreditiranje razvojnih projekata u poljoprivredi, vrijedan 50 miliona dolara. Uz podršku IRF-a i Razvojnog fonda Abu Dabija, pokrenulo je projekat pod nazivom Podrška Abu Dabija razvoju poljoprivrede Crne Gore (ADMAS), čiji je cilj povećanje standarda proizvodnje i prerade, jačanje konkurentnosti i doprinos održivoj upotrebi prirodnih resursa i poboljšanju životnog standarda u ruralnim oblastima.

1 Comment
  1. Hamilton komentariše

    Trbace mu puna vreca perja i par šteka cigara kad ode na sud

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.