Zeković: Stijepović u Tužilaštvo došao “kroz dimnjak”, a pravda istjerana kroz prozor

0

Ukoliko Slavoljub Stijepović  ne bude odgovarao za svoje očigledno”učešće” u slučaju “Koverta”, onda će morati neko iz Tužilaštva da odgovara zbog propusta u istrazi, izjavio je član Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Bojan Zeković.

U suprotnom, tvrdi Zeković, više je nego jasno da Tužilaštvo ne umije obezbijediti pravdu u slučaju koji je vidjela cijela Crna Gora.

On je poručio da bez pravde Crna Gora neće moći  ići naprijed.

-Dvije godine nakon što je ukupna javnost vidjela kako bivši gradonačelnik i sekretar predsjednika države uzima novac za finansiranje DPS-a, obaviješteni smo kako je protiv Slavoljuba Stijepovića obustavljen krivični postupak. Umjesto analize da li je kriv Sud ili Tužilaštvo, da li je namjerno kvalifikovano djelo za koje ne postoji dovoljno dokaza ili je uprkos dobrom poslu Tužilaštva problem kod Suda, što je građanima nemoguće utvrditi i što nije njihov posao, dovoljno je poslati poruku da za ovu blamažu u finalu neko će morati da snosi odgovornost. Ali već kada smo informisani da je osumnjičeni Stijepović u Tužilaštvo došao ‘kroz dimnjak’, mogli smo očekivati da će pravda biti istjerana kroz prozor- zaključuje Zeković.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva saopštili su ranije danas da će uložiti žalbu u zakonskom roku na rješenje Višeg suda u Podgorici kojim se obustavlja krivični postupak protiv Stijepovića, bivšeg gradonačelnika Podgorice, optuženog za pranje novca u saizvršilaštvu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.