Zeković (SDP): Predstoji nam borba za državu naroda, a ne pojedinaca

0

Ocjena jedne od najuticajnijih američkih organizacija Fridom Hausa da DPS/SD/HGI/BS u Crnoj Gori „u većoj mjeri pljačkaju državne resurse“ nego što to čini radikalska vlast u Srbiji, potvrđuje tezu SDP-a da ovakva vlast rasprodajom državnih resursa razjeda zemlju iznutra ostavljajući građane bez ključnih razvojnih resursa, ocijenio je Bojan Zeković, potpredsjednik SDP—a.

“Primjer Aerodroma gdje vlast, zbog lošeg menadžmenta, daje u koncesiju preduzeće koje godišnje odbacuje desetak miliona profita, jasno pokazuje da građani moraju odbraniti ovakve pokušaje rasprodaje njihove imovine. Istovremeno, ista vlast daje 155 miliona novca građana preduzeću MontenegroAirlines koje kontinuirano pravi desetine miliona evra gubitaka.

Ocjena Fridom Hausa da Crna Gora demokratski nazaduje i da je „djelimično slobodna zemlja“ precizan je opis stanja i rezultata vlasti DPS-a i saučesničkih partija. Kontinuirano urušavanje svih državnih institucija zarad partijskog interesa, stanje u Ustavnom sudu, Državnom tužilaštvu i sudstvu, partijski vojnici u DRI i RTCG, kao i progon slobodnih medija koji o ovim devijacijama izvještavaju, morali su dovesti do nazadovanja Crne Gore na polju demokratije koju Fridom Haus, s razlogom i opravdano ocjenjuje kao djelimično slobodnu zemlju.

Kada nam provladini mediji izvještavaju da u obračunima kriminalnih bandi stradaju osuđeni kupci glasova za DPS, onda je jasno do koje mjere je sistem postao kontaminiran i koliko je tačna ocjena EU o povezanosti kriminala i vlasti na svim nivoima.

Fridom Haus nam drugim riječima poručuje da nam predstoji borba da spriječimo da država koja je san stotina hiljada ljudi ne postane imovina jednog ili nekolicine. Država ne smije postati feud, već zajednica od koje će imati koristi svi njeni građani i koja će služiti svima, rekao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.