Zeković: Očekujemo da u primjerenom roku vidimo i rezultate u borbi protiv korupcije na visokom nivou

2

Socijaldemokratska partija pozdravlja formiranje Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou i ostaje spremna da kroz političku podršku i parlamentarni rad konkretno pomogne borbi protiv korupcije.

“Za pohvalu je spremnost Vlade da otvori vrata i predstavnicima nevladinog sektora koji su do sada bili prepoznati po borbi protiv korupcije i ukazivali na konkretne zloupotrebe funkcionera dominantno bivše, ali i pojedinaca iz aktuelne vlasti”, saopštio je član Glavnog odbora SDP-a Bojan Zeković.

Kako je istakao, kao partija iza koje ne stoji niti jedan centar moći, bilo kriminalni, tajkunski, medijski ili inostrani, raduju se odgovornosti svih koji su kršili zakon i zloupotrijebili poziciju i politički uticaj.

“Očekujemo da u primjerenom roku vidimo i konkretne rezultate u borbi protiv korupcije na visokom nivou i da svi koji su na nezakonit način i na štetu građana stekli bogatstvo krivično odgovaraju, a nezakonito stečena imovina da se vrati u državno vlasništvo”, dodaje on.

Zeković se nada da će Vlada na primjeru najvećeg dokazanog slučaja korupcije na visokom nivou – Svetozara Marovića, sa riječi preći na djela, posebno cijeneći bliske odnose sa vlastima u Srbiji, koji kod pojedinih lidera aktuelne vlasti imaju vazalni karakter, i obezbijediti da se konačno završi sa “ruganjem pravdi” i da Svetozar Marović prije zastare izvršenja bude izručen Crnoj Gori, kako bi odslužio zatvorsku kaznu.

“Najava izvršne vlasti da će se boriti proitiv korupcije je za pohvalu, ali istovremeno kontrolna uloga Skupštine mora biti osnažena, kako se kao u prethodnom sazivu ne bi svela na sevis izvršne vlasti”, zaključuje Zeković.

2 Comments
  1. Riki komentariše

    Mrs pogani vi ste iz sdp-a i donijeli tu korupciju!

  2. PRAVEDNIK komentariše

    zekovicu zaboravljas da ste vi bili u koaliciji 17 god. zajedno sa dpsom i sa tim marovicem . zaboravljate zekovicu da ste ucestvovali u svaku pljackasku privatizaciju i zaboravljas zekovicu da je tvoj nrasko bio ministar finansija kad su padale garancije od 220 milona eura . nemate vi sto da pzdravljate vi ste milovi supkovici a to je pokazala vasa drage prcojksa zajedno sa izrodima milogorskim komitama ispred skuposite . uzdila se drage jer njen ivica ide u penziju a i posta je inpotentan . vi ste proslost zekovicu i sd i dps . nema mila nema tita sad se odje narod pita zekovicu milo lopove.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.