Zečević: Ograničavanjem trgovačkih marži unaprijeđuje se životni standard

0

Poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Milan Zečević saopštio je da su najave iz Vlade da će do kraje sedmice donijeti odluku kojom se ograničavaju trgovačke marže u veleprodaji i maloprodaji je još jedan konkretan potez, kojim će se unparijediti životni standard građana Crne Gore.

Podsjećanja radi, ograničenje marži na pet do petnaest odsto odnosi se za dio osnovnih životnih namirnica, prehrambenih proizvoda i sredstava za održavanje higijene.

Zečević navodi da je Crna Gora u velikoj mjeri i dalje uvozno zavisna, čime je podložna efektima i globalne inflacije, koja je nastala ratnim sukobima u Ukrajini.

„Stoga, ukoliko Vlada ne može uticati na globalnu inflaciju, ograničenje trgovačkih marži jeste jako odgovorna mjera u dijelu ograničenja nekontrolisanog poskupljenja osnovnih životnih namirnica.

Istovremenim uvećanjem minimalnih penzija programom Evropa Sad 2 i ograničenjem trgovačkih marži stvaraju se uslovi da i sva buduća povećanja minimalnih i prosječnih zarada u velikoj mjeri unaprijede životni standard građana naše zemlje.“ – zaključio je poslanik Pokreta Evropa sad, Milan Zečević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.