Zdravstveni radnici iz Republike Srpske se od sjutra vakcinišu u Srbiji

0

Vakcinacija zaposlenih u zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj počeće sjutra u Srbiji, najavilo je Ministarstvo zdravlja i civilne zaštite RS.

Kako navode, sjutra će se medicinari iz Srpske uputiti na imunizaciju u Srbiju, nakon što je Vlada Srbije za njih poklonila oko 5.000 doza vakcina.

Predviđeno je da se vakcinacija obavi u zdravstvenim ustanovama u Sremskoj Mitrovici, Loznici i u Šapcu, prenose Nezavisne novine.

„Očekujemo od zaposlenih i direktora zdravstvenih ustanova da se svi skupa potrudimo da taj posao što je moguće kvalitetnije završimo”, rekao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

Dodao je da je najvažnije da se što pre zaštite radnici koji su najugroženiji u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, prenosi Tanjug.

Srpski član i predsjedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je juče da je ranije sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao da se obezbijedi vakcinisanje u tri centra u Srbiji za 5.000 medicinskih i drugih radnika RS koji su izloženi virusu korona.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.