Zbunjujuće poruke lidera Demokrata: Bečiću prioritet da kadrira po opoziciji, nego da smjenjuje vlast

2

Bojkot izbora svih relevantnih parlamentarnih partija, uz demokratski pritisak i snažnu kampanju sve dok vlast ne prihvati predlog opozicije, jedino ima smisao i efekat, ocijenio je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić.

On je u intervjuu agenciji MINA kazao da je Crnoj Gori hitno treba opoziciono provjetravanje.

“Nakon prodaje Kotora Demokratskoj partiji socijalista (DPS) od jednih, ćutanja i odobravanja od drugih, simulacije demokratije bezuslovnim povratkom u parlament, jasno da Crnoj Gori hitno treba opoziciono provjetravanje, jer očito postoje različiti ciljevi i političke namjere“, kazao je Bečić.

Prema njegovim riječima, mora se konačno znati ko su oni koji iskreno žele pobjedu i dolazak na vlast, koji ne žele vlast već status poželjne opozicije i koji su tu po zadatku da prevare opozicione birače i prodaju njihovu izbornu volju.

“Slažem se da je jedinstvo lijepa i pitka riječ, ali da vidimo jedinstvo koga i čega, jer sam se za ovih nekoliko godina naslušao praznih floskula, posebno od onih kojima su Đukanović i (Duško) Marković dugogodišnji politički idoli“, rekao je Bečić.

Na pitanje da li očekuje da će do kraja godine biti promijenjeno izborno zakonodavstvo i da će se stvoriti povoljniji ambijent za izbore, Bečić je rekao da je to pitanje za one koje su odbili Plan sveobuhvatnih izbornih i drugih reformi koji su Demokrate i URA predstavili polovinom prošle godine i koji je, kako je naveo, i zbog političko-pravnog, ali i vremenskog okvira, bio garancija opozicionog uspjeha.

Kako je dodao, jasno je gdje stanuje odgovornost i šta se može očekivati u narednom periodu.

Bečić predlaže bojkot parlamenta i izbora, sve dok vlast ne prihvati predlog opozicije za prve slobodne i poštene izbore u istoriji Crne Gore.

“Jasno je da samo jedinstveni bojkot svih relevantnih parlamentarnih političkih subjekata, uz demokratski pritisak i snažnu kampanju, ima smisao i efekat koji mu daje punu opravdanost“, naglasio je lider Demokrata.

2 Comments
  1. Dejan_L komentariše

    Gospodine Bečiću,
    Opet Vam se obraćam jer imam pravo s obzirom da ste poslovno sarađivali samnom i naravno kao sin Vaseg člana glavnog odbora Tihomira Lakića koji nevin a znate i da je bolestan, se niste udostojili ni na jednu izjavu da odgovorite, nije ni važno to, ali red je bilo da posjetite svog člana glavnog odbora, pitate za njegovo zdravlje, zapitate nadležne da li je Vaš član Glavnog odbora stranke “demokrate” na čijem ste čelu Vi gospodine Bečiću, da li je Vaš clan iz vrha partije u spuzu zbog sumnje za utaju novca osnovano ili ne osnovano. U svakom slučaju je Vaš član partije već duže vrijeme. Dakle pustite podjele opozicije, pustite Vašu upornost da budete nešto što niste i nikad ne možete biti, taman kao i filozof gospodin Danilović. Prestanite sa lažima konstantnim i podjelom opozicije u korist režima, razvjetrite upravo lično sebe ponašanjem prema svojim najdužim članovima. Učite da ne možete mladoliko krenuti u pohod tobož svrgavanja kriminalnog režima koristeći do juče građane koje ste lažima i brošurama koje sam Vam ja, štampao ići od kuće do kuće i tako otimati glasače Vašeg do juče učitelja.
    Shvatite jednom da nije bitno ko će biti predsjednik CG niti Vlade CG, već je bitno da se klonite podjela i mržnje i upamtite učenik koji se otrgnu od učitelja prije vremena nikada nije uspio u toj borbi protiv onog dok mu je vjeran toboš bio!!!

  2. mr komentariše

    a poseban primjer te pltronizacije je Crnogorska partija.pazite u osudnom casu,ona ce dati djukanovicu podrsku,kao vaktilePajevic.pazite sta vam kazem bice to koalicija za spas djukanovica.onaj Pavicevic ni jednom rajecju ne napada sistem.on je mutna roba,kao i becic!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.