Zbog vožnje pod dejstvom alkohola: Za vikend uhapšeno 37 vozača!

0

Saobraćajna policija je u danima vikenda na crnogorskim putevima evidentirala 43 saobraćajne nezgode, u kojima su dva lica zadobila teške tjelesne povrede, a deset lica je zadobilo lake tjelesne povrede.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, u istom periodu, podnešeno je 244 prekršajnih prijava, izdato 630 prekršajnih naloga, oduzeto 17 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključeno iz saobraćaja.

– Zbog vožnje pod dejstvom alkohola policijski službenicu su lišili slobode 37 vozača, od čega  je njih 15 vozača u Podgorici. Podgorička policija je lišila slobode O.B. (27) državljanina Republike Turske, koji je prošao na dva crvena svijetla u intervalu manjem od 10 minuta, a potim se nije zaustavio na znak za zaustavljanje. Kontrolom ovog lica utvrđeno je da je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1.11 g/kg. On je potom omalovažavao policijske službenike. Njemu je sudija za prekršaje izrekao novčanu kaznu u visini od 1.600 evra – saopšteno je iz Uprave policije.

Takođe, u Nikšiću je lišen slobode R.R. (68) koji je kao vozač učestvovao u saobraćajnoj nezgodi, a kod kojeg je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 2.67 g/kg.

– Osim toga, policija je u Mojkovcu lišila slobode G.F. (47) koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji 2.17 g/kg – stoji u saopštenju.

Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.