Zbog urušavanja bolnice Meljine: Knežević traži da bude uhapšena direktorica Olivera Mihailović Elez

0

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević izjavio je u intervjuu u okviru emisije Jutro TV Prva da su bolnici Meljine štetu prouzrokovali članovi kriminalne grupe od kojih su većina uhapšeni, neki su u bjekstu, a za neke, kako je naveo, očekuje se da budu privedeni pred lice pravde! Među onima koje je nabrojao našla se i aktuelna direktorica bolnice Olivera Mihailović Elez koja je bila gost u emisiji!

Knežević je kao odgovorne za situaciju u kojoj se našla Opšta bolnica Meljine, naveo: kao vođu kriminalne grupe doskorašnjeg predsjednika privrednog suda Blaža Jovanića (nedavno uhapšenog zbog osnovane sumnje da je oštetio državu za više miliona eura), Budimira Šegrta, bivšeg predsjednik odbora direktora Meljine Kompleksa i direktor Bolnice (uhapšenog upravog zbog zloupotrebe položaja u slučaju “Meljine”), Sašu Zejaka, stečajnog upravnika Bolnice Meljine uhapšenog nedavno “u paktu” sa Jovanićem, Žarka Ostojića koji je u bjektstvu i direktoricu bolnice Oliveru Mihailović Elez.

Tema emisije “Jutro” bila je “ima li rešenja za bolnicu Meljine i institut Igalo“ a gosti u studiju su, pored Elez bili direktor Insititua u Igalu dr Đuro Marić i predsjednik Skupštine Opštine Herceg Novi Ivan Otovoić.

Knežević je tokom intervjua rekao da je Elez zajedno sa Ministarstvom zdravlja vršila kriminalne radnje kako da zbog 20.000 eura uvede bolnicu u stečaj.

Oni su svojim kriminalnim postupanjem smišljeno uveli Bolnicu i Meljine Kompleks u stečaj, kako bi oteli imovinu od Atlas Grupe”, izjavio je Knežević uz opasku da je Šegrta u bolnicu poslao Milo Đukanović!

Direktorica bolnice Meljine Olivera Miihailović Elez ostala je bez komentara na poruku Kneževića da i ona treba da bude uhapšena zbog kriminalnih radnji koje su dovele ovu ustanovu u stečaj.

Knežević je objasnio da bolnica zapravo nije izgubljena.

U vezi sa Bolnicom vodi se nekoliko postupaka – Postupak koji se odnosi na raskid ugovora o kupovini Kompleksa Meljine iz kojeg očekujemo presudu sa obavezom Države Crne Gore da nam vrati kupoprodajnu cijenu u iznosu od 25 miliona eura; Drugi je postupak koji se odnosi na stečaj, koji takođe podrazumijeva jedan proces utvrđivanja stvarnih obaveza. Vrijednost imovine Kompleksa Meljine je preko 50 miliona eura, tako da ne postoji bojazan da će bilo ko od povjerilaca biti oštećen; Treći je postupak koji se odnosi na privremenu mjeru koja je upisana na imovini Kompleksa Meljine, a koja je upisana protivpravno”, naveo je Knežević, a prenosi „aplus.me“

Na primjedbu TV Prva da se čuju optužbe da je on, u periodu dok je gadzovao bolnicom Meljine, urušio njen ugled, Knežević je odgovorio da “javnost treba da bude upoznata da je otimanje imovine Atlas Grupe započeto 2014. godine kada je Univerzitet Mediteran na brutalan način iseljen iz zgrade u Baru u koju je uloženo tri miliona eura od strane jedne kriminalne organizacije koja dugo godina hara Crnom Gorom”.

Nastavilo se gašenjem e-commerce biznisa i otimanjem imovine Atlas Banke i Invest Banke, imovine na plaži Kamenovo, imovine u Atlas Capital Centru, Hotela u Virpazaru, otvaranjem stečaja u Fabrici vode Lipovo i dr. Sa Meljinama smo prvo imali opstrukcije na način da je onemugućena realizacija projekta, zbog čega smo izgubili partnera iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a kasnije je pomenutim kriminalnim djelovanjem grupe Blaža Jovanića otvoren stečaj”, prokomentarisao je Knežević.

Na pitanje da li je za njega završena priča u Meljinama, predsjednik Atlas grupe je odgovorio da je Bolnica predmet pred crnogorskim sudovima, a takođe će biti i predmet pred Arbitražnim sudom.

Pred arbitražnim sudom u Hagu pokrenut je postupak iz kojeg se na ime odštetnog zahtjeva za Meljine očekuje presuda na iznos od 70 miliona eura. Postoje mnogi dokazi za to da su kriminalne organizacije kojima upravlja Milo Đukanović u periodu dužem od 10 godinanapadale I otimale imovinu Atlas Grupe. Pred crnogorskim ili pred međunarodnim sudovima će se dokazati na koji način je postupalo crnogorsko pravosuđe i kolika je šteta nanijeta, prije svega, građanima Herceg Novog, zdravstvenom sistemu, zaposlenima u Atlas Grupi, i to ne samo u postupanju u vezi sa Meljinama, nego i sa drugim kompanijama Atlas Grupe. U toku su pregovori sa novom crnogorskom Vladom u vezi iznalaženja rješenja za potencijalno poravnanje u vezi sa Meljinama, ali i drugih postupaka”, zaključio je Knežević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.