Zbog ubistva Šaranovića: Potvrđena optužnica protiv Kožara i Dinića

0

Viši sud potvrdio je dopunjenu optužnicu protiv Baranina Alana Kožara koji je u bjekstvu i srpskog državljanina Milana Dinića zbog planiranja ubistva Slobodana Šaranovića – kazala je za Pobjedu savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Aida Muzurović.

Optužnica protiv Kožara i Dinića je već jednom razmatrana, ali je potvrđena tek nakon što je Specijalno tužilaštvo dopunilo istragu u ovom slučaju.

Prema navodima optužnice, Kožar je tokom 2016. godine u Baru i Budvi organizovao kriminalnu organizaciju koja je planirala izvršenje više krivičnih djela za koja se, prema zakonu, može izreći kazna zatvora od četiri ili više godina.

Kožara terete da je sačinio kriminalni plan i angažovao više osoba, među kojima i Dinića, kojima će biti predati kriptovani telefoni koji ne mogu da se prisluškuju, a radi međusobne komunikacije prilikom praćenja osobe koju treba ubiti.

Kožar je prema stavu tužilaštva u decembru 2016. predao Diniću pištolj sa mecima i mobilni telefon dajući mu uputstvo da ubije Slobodana Šaranovića.

Dinić je 24. decembra te godine zakazao susret sa sada pokojnim Šaranovićem i predao mu oružje kojim je trebalo da ga ubije i telefon koji je dobio od Kožara.

Slobodan Šaranović je planiranje njegovog ubistva prijavio nadležnim organima i tada predao oružje koje mu je dao Dinić.

Šaranović je likvidiran tri mjeseca kasnije, 10. marta 2017. godine ispred kuće u budvanskom naselju Dubovica.

Na Šaranovića je pucano iz kola u pokretu. Neposredno nakon što su se čuli rafali iz automata iz kuće je istrčala Šaranovićeva supruga, koja je tog dana iz Beograda došla u Budvu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.