Zbog takmičenja sa TikTokom: Facebook sprema veliki redizajn

0

Mark Zukerberg i drugi zvaničnici kompanije Meta jasno pokazuju da je takmičenje s platformom TikTok njihov prioritet, a sada je poznato više detalja o načinu na koji to namjeravaju da urade.

Društvena mreža Facebook radi na velikom redizajnu glavnog feeda koji bi značajno naglašavao preporučeni sadržaj stranica, kreatora i ljudi koje korisnik ne prati.

Prema riječima prvog čovjeka zaduženog za aplikaciju Facebook u kompaniji Meta, Toma Alisona, cilj je prebacivanje Facebooka u „Discovery Engine“, koji bi se u velikoj mjeri oslanjao na preporuke, nešto slično For You feedu na TikToku.

Preporuke bi uglavnom dolazile od „nepovezanog“ sadržaja uključujući Reels, a korisnici bi vidjeli manje objava prijatelja i članova porodice u svojim feedovima.

Plan podrazumijeva i povratak inboxa Messengera u aplikaciju Facebooka kako bi se korisnici ohrabrili da dijele više sadržaja iz navedenog „Discovery Enginea“.

Koliko će kompaniji Meta biti potrebno vremena da implementira ove promjene, zasad nije poznato. Međutim, neke slične promjene se već događaju na Instagramu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.