Zbog psovke na Whats App-u, ženi iz Velike Britanija prijeti kazna od godinu dana!

0

Britanka bi mogla da provede godinu dana u zatvoru nakon što je poslala ljutitu poruku bivšem cimeru koja je sadržala i jednu psovku.

Koliko puta ste se posvađali sa cimerom ili cimerkom i tokom rasprave poslali poruku koja sadrži psovke. Svi smo to uradili, ali sreća da se to nije dogodilo u Dubaiju ili nekome ko tamo živi.

Neimenovana 30-godišnja Britanka nedavno je privedena u Dubaiju nakon što je poslala jednu psovku preko WhatsApp-a svom bivšem cimeru koji je događaj prijavio lokalnoj policiji.

Dok je pokušavala da napusti Dubai i vrati stvari u Veliku Britaniju, vlasti na aerodromu nisu joj dozvolile da ode, uz obrazloženje da ima neriješen policijski slučaj.

Izvršna direktorka zatvora u Dubaiju objašnjava da Ujedinjeni Arapski Emirati imaju stroge zakone. Ovi zakoni omogućavaju hapšenje, pritvaranje, čak i krivično gonjenje zbog jedne psovke na mreži. Oni takođe imaju ekstremno značenje da bi se krivično gonjenje moglo dogoditi u punoj mjeri čak i ako bi izjava koja sadrži riječ za pretragu došla van Emirata.

Pravni postupci u Dubaiju su dugotrajni, a neozbiljan slučaj poput ovog može potrajati i mjesecima da prođe kroz lokalni sistem, ne uzrokujući kraj patnji. Uz hotelski smještaj, zakonske takse i novčane kazne za višak, apsurdna optužba može brzo prerasti u desetine hiljada funti, gubitak posla i u najgorem slučaju, zatvorsku kaznu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.