Zbog ponižavanja novog Iphone 14 modela: Samsung dobio osudu na društvenim mrežama

0

Najnovija kampanja kompanije Samsung nije prošla najbolje.

Kako to obično biva kada Apple najavljuje svoje nove uređaje, druge kompanije pokušavaju da izdignu svoje proizvode ismijevanjem odluka tehnološkog giganta iz Kupertina, proizvođač koji prednjači u ovakvim kampanjama je svakako Samsung.

Tradicionalno, ni ovogodišnje lansiranje novih iPhone pametnih telefona nije prošlo bez reklame južnokorejskog giganta u kom je proziva Apple. Samsung je 7. septembra, na dan „Far Out“ događaja, izbacio reklamu koja prikazuje novi Galaxy Z Flip4 telefon i podsmijeva se nedostatku inovacija na iPhone uređajima.

Ipak, za razliku od nekih prethodnih godina, ne može se reći da je 4,3 milona pratilaca na Twitter-u davalo punu podršku porukama koje Samsung šalje, jer su ovi tvitovi skupili manje od 3.000 lajkova. Dodatno, ni komentari nisu bili posebno naklonjeni kompaniji.

Štaviše, Twitter korisnici su bili brzi da podsjete Samsung kako su se smijali uklanjanju ulaza za slušalice i punjača, pa kasnije istu odluku kopirali. Neki su se osvrnuli i na poznatu reklamu u kojoj se kompanija podsmijeva notch-u, podsjetivši da su ga i sami implementirali na svoj najmoćiniji tablet – Galaxy Tab S8 Ultra. Među komentarima se može pročitati i o eksplodirajućoj bateriji, cijeni i kvarovima ekrana uređaja na preklapanje, kao i o uspijehu kompanije Apple.

Dakle, može se reći da kampanja nije prošla kako su zamislili, ali ne možemo reći ni da su prethodne bile posebno uspiješne, pogotovo ako uzmemo u obzir da je Apple apsolutno dominantan na tržištu, a ova dominacija je pogotovo vidljiva u SAD, gdje sada više ljudi koristi iPhone nego Android telefone.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.