Zbog ponašanja u “Morači”: Sin Zorana Lazovića prekršio policijski Kodeks

Zbog ponašanja u “Morači”: Sin Zorana Lazovića prekršio policijski Kodeks

Policijskog inspektora Marka Lazovića očekuje sankcija zbog udaranja navijača “Crvene zvezde”, uoči košarkaške utakmice protiv “Budućnost” odigrane 17. aprila u Sportskom centru “Morača” – jer je utvrđeno da se ponašao u suprotnosti sa Kodeksom policijke etike.

Odluku o tome kako će službenik Sektora kriminalističke policije biti sankcionisan, donijeće direktor Uprave policije Veselin Veljović.

Veljoviću je predmet “Lazović” dostavljen nakon što je Etički odbor ocijenio da se taj inspektor ogriješio o Kodeks.

“Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije je, nakon sprovedenog postupka unutrašnje kontrole, izvještaj o izvršenoj kontroli, sa spisima predmeta, dostavilo Etičkom odboru na ocjenu etičnosti postupanja policijskog službenika L. M. u predmetnom događaju. U međuvremenu, Etički odbor je donio mišljenje da je postupanje policijskog službenika L. M. u predmetnom događaju bilo suprotno Kodeksu policijske etike, usljed čega je Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije predmet dostavilo na dalje postupanje starješini Uprave policije”, odgovoreno je “Vijestima” iz Ministarstva unutrašnjih poslova kojim rukovodi Mevludin Nuhodžić.

Marko Lazović je sin Veljovićevog pomoćnika Zorana Lazovića.

Osim postupka koji je vodilo Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije, protiv njega se postupak vodi i u Osnovnom tužilaštvu.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *