Zbog nesavjesnog rada u službi: Podnešena krivična prijava protiv sudije Privrednog suda Nataše Sekulić

0

Punomoćnik oštećenog Beppler & Jacobson Montenegro sa sjedištem u Budvi, advokat Marko Milanović podnio je krivičnu prijavu protiv sudije Privrednog suda Nataše Sekulić zbog nesavjesnog rada u službi.

“Krivična prijava podnešena je jer je osumnjičena Sekulić, svjesna svog djela i njegove protivpravnosti, željeći njegovo izvršenje kršenjem zakona očigledno nesavjesno postupala u vršenju službe, iako je bilo svjesna da uslijed toga može nastupiti teža povreda prava drugog ili imovinska šteta, pri čemu je takva povreda, odnosno šteta u iznosu koji prelazi 30.000,00 evra.  Ona je u svojstvu postupajućeg sudije Privrednog suda Crne Gore donijela rješenje od 16. februara 2021. godine kojim je suprotno svim relevantnim zakonskim odredbama odložila sprovođenje izvršenja po rješenju javnog izvršitelja Darka Rajkovića  od 3. septembra 2020. godine do okončanja postupka pred Osnovnim sudom u Kotoru i postupka pred Privrednim sudom Crne Gore.

Ona je, kako je navedeno u prijavi, bila svjesna da ne postoje zakonski uslovi za takvu odluku i bila svjesna da ovakvim postupanjem može nastupiti šteta po oštećeno privredno društvo Beppler & Jacobson Montenegro u iznosu većem od 30.000,00 evra, pa je takva šteta i nastupila i ogleda se u nemogućnosti naplate ostatka potraživanja od izvršnog dužnika Casino Avala, do ukupnog iznosa od 352.153,25 evra.

“Rješenjem javnog izvršitelja Darka Rajkovića od 3. septembra 2020. godine (“Rešenje o izvršenju”) javni izvršitelj je donio rješenje o prinudnoj naplati glavnog duga u iznosu od 352.153,25 euva sa zakonskom kamatom počev od 14. marta 2012. godine pa sve do konačne isplate, kao i na ime sudskih troškova u iznosu od 11.570,00 evra, po osnovu presuda Privrednog suda Crne Gore od 23. maja 2017. godine koja je postala pravnosnažna dana 14. juna 2018. godine i izvršna 6. jula 2018. godine”, navodi se u obrazloženju prijave.

Kako se dodaje, rješenjem Privrednog suda Crne Gore februara 2021. godine („Rešenje o odlaganju“) osumnjičena Nataša Sekulić u svojstvu postupajućeg sudije Privrednog suda Crne Gore odložila je sprovođenje izvršenja po rješenju javnog izvršitelja Darka Rajkovića septembra 2020. godine do okončanja postupka pred Osnovnim sudom u Kotoru i postupka pred Privrednim sudom Crne Gore uz uslovljavanje izvršnog dužnika na polaganje jemstva u iznosu od 120.000 evra u roku od osam  dana.

“Osumnjičena je obrazložila svoj stav navodima da je u ranijem postupku izvršenja predmetne presude Privrednog suda Crne Gore  od 23. maja 2017. godine doneto rešenje od 29. oktobra 2018. godine kojim je sprovođenje tadašnjeg izvršenja u ovoj stvari odloženo, a okolnosti se nisu promenile od tada. Prilikom odluke da ne dozvoli sprovođenje pravosnažne i izvršne sudske odluke, osumnjičena je postupila potpuno diskreciono i diskriminatorski prema ovde oštećenom Beppler & Jacobson Montenegro d.o.o. („BJM“), što je nezakonito i nepravilno, te je oštećeno društvo onemogućeno da ostvari svoja prava i zaštiti svoju imovinu u Crnoj Gori, i pored činjenice da oštećeni Beppler & Jacobson Montenegro ima pravosnažnu i izvršnu sudsku presudu u svoju korist”, dodaje se.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.