Zbog neopravdanog dolaska: Predložene kazne za 13 poslanika opozicije

1

Novčane kazne zbog neopravdanog odsustva sa prve sjednice proljećnjeg skupštinskog zasijednja predložene su za 13 poslanika, od kojih je osam iz Demokratske Crne Gore i jedan iz Ure, koji bojkotuju Skupštinu, ali i po dva poslanika iz DF-a i SNP-a, rečeno je Pobjedi iz Administrativnog odbora.

Neopravdano odsustvo sa jedne sjednice Skupštine kažnjava se oduzimanjem 40 odsto poslaničke zarade.

“Shodno dopisu Generalnog sekretara Skupštine Crne Gore od 11. marta 2020. godine, saglasno članu 56a i 57 Poslovnika, prvoj sjednici prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja Skupštine u ovoj. godini nijesu prisustvovali, niti su najavili, odnosno opravdali odsustvo poslanici Aleksa Bečić, Zdenka Popovic, Boris Bogdanović, Momo Koprivica, Danilo Šaranović, Vladimir Cađenović, Dženan Kolić, Valentina Minić, Dritan Abazović, Nebojša Medojević, Strahinja Bulajić, Danijela Pavićević i Srđan Milić”, kazao je za Pobjedu Luiđ Skrelja, predsjednik Administrativnog odbora.

Na pitanje koliko iznosi predložena novčana kazna za svakog poslanika, Škrelja nije precizirao cifre, ali je istakao da je članom 56a Poslovnika Skupštine Crne Gore određeno da se poslaniku koji neopravdano odsustvuje sa jedne sjednice Skupštine u toku mjeseca, odnosno odbora čiji je član, umanjuje mjesečna zarada za 40 odsto.

1 Comment
  1. Q komentariše

    Svaka odluka skupstine DPS-a koja se bazira na sili je anticivilizaciska.Cg Ustav je zreo za debelu obradu gdje bi bile unesene zastite od DPS samovolje i sirenja partiskog fasizma.

    1
    1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.