Zbog napada DPS-a na imovinu SPC: Sprema se veliki skup Srba u Ženevi, ispred sjedišta Ujedinjenih nacija!

2

Srbi iz cijele Evrope protestvovaće ispred sjedišta UN u Ženevi zbog Zakona o slobodi vjeroispovesti kojim je režim Mila Đukanovića legalizovao otimanje srpskih svetinja na teritoriji Crne Gore.

Na velikom protestu u Ženevi, prema ekskluzivnim saznanjima portala Srbijadanas.com, biće poslata poruka cijelom svijetu da režim u Podgorici pokušava da ukine jednu od najstarijih pravoslavnih crkava i da joj otme manastire stare i po 800 godina.

Tačan datum održavanja protesta biće utvrđen odmah posle Božića, a za sada je izvjesno da će na skup doći Srbi iz svih krajeva Evrope.

Potpredsjednik Srpskog foruma crnogorskih građana Zapadne Evrope sa sjedištem u Cirihu Miodrag Korać kaže za portal SrbijaDanas da je u planu veliki protest Srba iz svih krajeva Evrope.

– Planiran je veliki protest da čitavi predstavnici u svijetu vide nezadovoljstvo naših građana u Crnoj Gori zbog otimanja pravloslavnih crkava starih 800 godina, čije smo postojanje slavili baš u Manastiru Đurđevi stupovi. Danas političari žele da otmu srpske svetinje, a mi to nećemo dozvoliti. Očekujemo dozvolu policije za taj protest i čim je dobijemo pravićemo reklamu. Doći će građani iz Švajcarske, Austrije, Njemačke i svih okolnih zemalja – rekao je Korać za portal srbijadanas.com.

Već danima se širom Crne Gore održavaju molebani i litije u znak protesta zbog spornog Zakona o slobodi vjeroispovesti. Protesti vernika SPC se održavaju širom zemlje, u Bijelom Polju, Žabljaku, Nikšiću, Danilovogradu, Mojkovcu, Podgorici i ostalim crnogorskim gradovima.

2 Comments
 1. Petar Pan komentariše

  U crkvama će služiti pravoslavni popovi.
  Crkva neće imati imovinu mimo  nužne dvorišne okoline oko objekata.
  Sjedište crkava koje djeluju u Crnoj Gori biće u Crnoj Gori.

  Crkva i njeni upravitelji će samostalno donositi odluke bez potrebe da pitaju bilo koju crkvu koja je njoj ravna.
  Crkva će samostalno raspolagati ostvarenim donacijama za  potrebe aktivnosti u Crnoj Gori.
  U ČEMU JE PROBLEM?

 2. Goran komentariše

  Nista, osim sto je SPC crkva srbskog naroda, planetarno a ne lokalno.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.