Zbog litija: Sveštenici Mirčeta Šljivančanin i Željko Ćalić zadržani u policiji!

1

Sveštenik Mirčeta Šljivančanin zadržan je sinoć u podgoričkoj policiji, a danas će biti saslušan u Tužilaštvu, rečeno je vijestima iz Mitropolije crnogorsko primorske.

Šljivančanina su, po riječima podgoričkog paroha Predraga Šćepanovića, pripadnici policije htjeli sinoć da privedu tokom litije, ali da ga je odbranio narod.

On je sinoć oko 23 časa bio u Centru bezbjednosti u Podgorici zbog davanja izjave.

Sveštenik iz Danilovgrada, Željko Ćalić zadržan je takođe sinoć u tamošnjoj stanici policije zbog održavanja litije u tom gradu, saopšteno je iz Crkvene opštine Danilovgrad.

Više sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori pozvani su na razgovor u centre bezbednosti u Podgorici, Danilovgradu i Budvi, jer je na litijama koje su ranije prijavili bilo preko 200 građana, što je u suprotnosti sa mjerama donijetim zbog pandemije korona virusa, rečeno je nezvanično iz crnogorske policije portalu CDM.

“Sveštenici su pozvani da daju izjave povodom okolnosti javnih okupljanaja suprotno mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti”, naveli su iz Uprave policije.

1 Comment
  1. Traktorist komentariše

    Sotonjare hapsiti, pendrekati i u prdekanu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.