Zbog kršenja saobraćajnih propisa privedeno 60 vozača

0

U danima vikenda na teritoriji Crne Gore dogodilo se 37 saobraćajnih nezgode u kojima je šest osoba zadobilo teške tjelesne povrede, a 21 osoba je zadobila lake tjelesne povrede.

“Povećanim prisustvom saobraćajne policije na putnim pravcima, kao i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju zbog počinjenih prekršaja sankcionisano je 1.170 vozača. Ono što i dalje zabrinjava je podatak da je čak 60 vozača isključeno iz saobraćaja, lišeno slobode i privedeno nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje”, saopšteno je iz Uprave policije.

Radi se, naglašavaju u Upravi policije, o počiniocima najtežih saobraćajnih prekršaja kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (među počiniocima su registrovani i mladi vozače) i drugi teški prekršaji za koje je u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonom o prekršajima propisano lišavanje slobode.

Apeluju na vozače, da bezbjednim i odgovornim ponašanjem u saobraćaju, doprinesu ličnoj, bezbjednosti svojih saputnika, ali i ostalih učesnika u saobraćaju.

“Službenici saobraćajne policije Uprave policije će i u narednom periodu nastojati da preventivnim i represivnim aktivnostima,doprinesu smanjenju broja prekršaja, kao i saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama”, zaključuju u Upravi policije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.