Zbog incidenta u Budvi procesuirano 41 lice, povrijeđeno osam službenika policije

0

Budvanska policija je zbog incidenta koji se dogodio sinoć prije početka vaterpolo utakmice lišila slobode 34 lica dok je protiv sedam maloljetnih lica podnijela krivične prijave u redovnom postupku

Podsjećamo da je sinoć u Budvi prije početka vaterpolo utakmice u okviru regionalne A1 lige između vaterpolo kluba “Primorac” iz Kotora i vaterpolo kluba “Partizan” iz Beograda na bazenu “Dragan Trifunović” došlo do narušavanja javnog reda i mira u kojem je učestvovalo, po procjeni policije, oko 120 navijača vaterpolo kluba “Partizan”.

Nakon incidenta u službene prostorije privedeno je ukupno 41 lice od kojih su sedam maloljetnici.

Protiv sedam maloljetnih lica podnijete su krivične prijave u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo učestvovanje u grupi koja izvrši krivično djelo.

Slobode su lišene 34 punoljetne osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo učestvovanje u grupi koja izvrši krivično djelo. Od 34 osobe lišene slobode njih sedam se tereti i za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Osam službenika Uprave policije je tokom incidenata zadobilo lake tjelesne povrede.

Ova lica su, kamenicama oštetila po jedno službeno vozilo Uprave policije i Hitne medicinske pomoći. U navedenom događaju oštećena je i infrastruktura objekta bazena „Dragan Trifunović“, odnosno ulazna vrata prostorija i sale za treninge koja se nalazi u okviru objekta.

Prilikom narušavanja javnog reda i mira, od strane za sada nepoznatog lica, aktiviran je i ubačen „suzavac“ unutar objekta.

Policija preduzima aktivnosti na identifikovanju ostalih lica koja su učestvovala u navedenom incidentu kao i lica koja su aktivirala „suzavac“.

Lica lišena slobode biće danas uz krivičnu prijavu privedena državnom tužiocu u Osnovno državno tužilaštvu u Kotoru zbog sumnje da su počinila navedena krivična djela.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.