Završen sastanak: Parlamentarna većina „iskulirala“ Milatovića, opozicija „ridala“ predsjedniku kako većina zaustavlja evropski put

0

„Pomiritelj“ Jakov Milatović je u započeo novu misiju, a to je „prosvjetljenje“ parlamentarne većine porukama iz Brisela. Međutim, izgleda da ipak neće uspjeti da sprovede misiju onako kako je planirao i kako su mu zadali briselski zvaničnici.

Nego, Milatović izgleda stalno zaboravlja koje su njegove nadležnosti, među kojima nije kurirska služba, odnosno prenošenje poruka briselskih zvaničnika liderima parlamentarne većine. Nakon izleta u Briselu, Jakov se u domovinu vratio sa novim EU upustvima koja je želio da prenese parlamentarnoj većini. Međutim, nije imao kome jer se parlamentarna većina nije pojavila kod pomenutog.

Sastanku sa Milatovićem prisustvuju samo lider Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović, predsjednik Force Genci Nimanbegu, nezavisna poslanica Jevrosima Pejović, lider Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković, predsjednik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović, predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović i potpredsjednik Bošnjčke stranke Jasmin Ćorović.

Predstavnici Socijalističke narodne partije (SNP) i Demokratske Crne Gore nisu došli na sastanak, iako nisu zvanično potvrdili da neće doći.

Na sastanak, nisu došli predsjednici vladajućih Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić, Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević i Nove srpske demokratije (Nova) Andrija Mandić.

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović danas je saopštio i da ta partija neće prisustvovati sastanku.

Iz Bošnjačke stranke (BS) je danas saopšteno da će sastanku prisustvovati Ćorović.

Milatović je ranije danas saopštio da će njegova ruka i dalje biti ispružena prema svima koji su spremni da sarađuju u ostvarivanju ključnih državnih ciljeva pa i prema onima koji se ovaj put nijesu odazvali na poziv da razgovaraju.

Milatović je 3. jula pozvao lidere parlamentarnih stranaka na sastanak da ih informiše o zaključcima razgovora sa EU partnerima.

Sastanak završen, pročitajte poruke

Sastanak lidera parlamentarnih stranaka sa predsjednikom Jakovom Milatovićem upravo je završen.

Kako je saopšteno iz BS, predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović zbog unaprijed preduzetih obaveza nije u prilici da prisustvuje današnjem sastanku.

Tema sastanka je bila EU integracija i budućnost Crne Gore, kazao je Živković i dodao da su se na sastanku čuli detalji za „koje možemo kazati da potvrđuju ono što je bio stav – da je parlamentarna većina svojim ponašanjem dovela u pitanje EU put Crne Gore“.

Razgovarali su sa Milatovićem i o drugim detaljima o kojima, kaže, ne bi govorio da bi sačuvao integritet.

„Nedolazak parlamentarne većine na ovaj sastanak govori o njihovom odnosu prema putu Crne Gore u EU. Spajić i parlamemtarna većina su najodgovorniji za zaustavljanje EU perspektive Crne Gore, poručio je Živković.

Imali smo vrlo sadržajan i koristan sastanak za Milatovićem na kojem smo dobili važne informacije koje se ticu našeg EU puta, kazao je Damir Šehović.

Neću pogriješiti ukoliko konstatujem da Crna Gora ima ozbiljan problem, poručuje Šehović.

„Umjesto da nakom IBAR-a krenemo naprijed, više je nego očigledno da smo krenuli suprotnim smjerom. Zbog tuđih interesa smo narušili odnose sa našim EU partnerima.

Mi moramo da tražimo rješenje, građani moraju da znaju da je vlada dovela u pitanje naš dalji EU put. Nema nikakve dileme da će proces EU integracija biti usporen i da je on već danas usporen“, ističe Šehović.

Već danas nemamo nikakvu dilemu da je jedan od rješenja za izlasak iz ove situacije inicijativa za vanredne izbore, smatra Šehović.

Za tako nešto je, kaže, potrebno da dobijemo i sagovornike i sa druge strane.

„Cijenim da one informacije koje smo dobili na sastanku treba da dobije i crnogorska javnost. Vrlo jasno i direktno treba da se kaže da je proces integracija doveden u pitanje. Tačno je da je jedan isključivi krivac za to aktuelna vlast na čelu sa Spajićem“, poručuje Šehović.

Kao odgovorni smo se odazvali pozivu predsjednika da na jedan odgovoran način podijeli informacije sa nama, saopštio je Adrijan Vuksanović.

„Dalja dešavanja na političkoj sceni traže odgovoran pristup a opozicija će odgovoriti na adekvatan način“, kaže Vuksanović.

U nastavku pogledajte ko je sve prisutvovao sastanku kod predsjednika Milatovića: 

r

.

.

.

.

.

Iz Pokreta Evropa sad, Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije su saopštili da se neće odazvati pozivu Milatovića.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.